Programajánló: 2014. április 15-21.

2014.04.14. 19:32, subrecorder

Joy-Orbison-BW.jpeg

Erre a hétre jut nagynevű producer és nagynevű zenekar is. Továbbá kisebb nevű, de szintén remek producerek és zenekarok. House, folk, industrial, goth, dubstep és minden mi a fülnek kedves.


Április 16. Szerda

A környék egyik legnagyobb, és a világ egyik legsokkolóbb zenekara jön hozzánk a Laibach személyében. Az indusztriál óriások új lemezüket turnéztatják.

Laibach

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 3900 / 4500 Ft

Facebook esemény

A bevallottan a Rammsteint is inspiráló szlovén Laibach formáció lassan 35 éve provokál, ironizál, és marad Közép-Európa legkultikusabb indusztriál-zenekara. Márciusban jelent meg 17. nagylemezük, a Spectre, amelyet turnéztatva jutnak el most hozzánk is. Még jugoszlávként indultak, rendszersokkoló avantgardista csoportként, és azóta sem álltak le. A mai napig egyenruhában, sokszor elnyomó rendszerek jelképeit felhasználva lépnek fel, és elérték azt, amit nem sokan mondhatnak el: zenéjük hatása tőlünk sokkal nyugatabbra is érezhető. Nine Inch Nails, Marilyn Manson, Frankie Goes To Hollywood, csak néhány név azok közül, akik példaként tekintenek rájuk.


A LAIBACHHAL NEMRÉG INTERJÚT IS KÉSZÍTETTÜNK.

Április 17. Csütörtök

Morózus, gótikus hatású indiepop zenekar, rendkívül szűkszavú srácokkal, a depresszió határmezsgyéjéről. Ez a Dark Horses és ezen a héten nálunk játszanak.

Dark Horses

Helyszín: Kontra Klub

Kezdés: 21:30

Belépő: 800 Ft

Facebook esemény

A zenekar 2012-ben jelentkezett először a kanadai Last Gang Records-nál (Death From Above 1979, Crystal Castles) Black Music című lemezével, amelyre olyan nagy nevek is felfigyeltek, mint Beck, a Kasabian, vagy a Sigur Rós, mindegyikük előtt játszottak is előzenekarként. A Dead Weather és a Kills "elszállósabb” kistestvéreként jellemzett Dark Horses tagjai fiatal koruk ellenére is olyan menő életkedvtelenséggel játsszák a gótikus, morózus rockot, hogy arra még Ian Curtis is elégedetten csettintene a nyelvével. Saját dalok mellett játszanak Talking Heads- és Doors-feldolgozásokat is.


Április 18. Péntek

A Dansmusiq jóvoltából jön az utóbbi évek egyik legsikeresebb és a hazai közönség által leginkább várt DJ-je, Joy Orbison.

Joy Orbison, CrimsonChromGrasshop, Sirmo

Helyszín: A38

Kezdés: 23:00

Belépő: 2900 / 3400 Ft

Facebook esemény

Peter O’Grady (a nyitóképen) a londoni UK garage, UK funky, dubstep színtér szétcsúszottabb partjáról (nem véletlenül teszi hatásai közé a My Bloody Valentine-t) került be a köztudatba 2009-ben, Hyph Mngo című dalával. A szám több magazinban is azon év legjobbja lett, azóta pedig Joy Orbison továbbra is szállítja a félhomályos klubok himnuszait, valamint saját kiadót is alapított (Hinge Finger). A producer Magyarországon most debütál. Előtte magyar oldalról együtt játszik a Crimson-Chrom-Grasshop trió, illetve Sirmo.


Április 19. Szombat

Az érzelmes gitár- és folkpopban utazó angol-új-zélandi The Veils rendelkezik az egyik legjobb kortárs indie-dalszerzővel, a kalapjától elválaszthatatlan Finn Andrews valószínűleg Magyarországon is mindenkit elvarázsol majd.

The Veils, Tea Road

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 3000 / 3500 Ft

Facebook esemény

A karizmatikus frontember mellett náluk van az egyik legmenőbb basszusgitáros csaj is, Sophia Burn. Ő már egy sokadik Veils-felállás tagja, az egyetlen állandó kalapos főnökön kívül felcserélődött már egyszer a teljes társaság. A könnyen befogadható gitárpopos zene mellett a szövegekre odafigyelve Andrews-t a Nick Cave-féle szövegírói iskolához sorolhatjuk, sokszor sötét képekkel fejezi ki magát. Tavalyi, negyedik lemezüket turnéztatják (Time Stays, We Go), az esti koncert előtt a Record Store Day alkalmából az énekes a Musicland lemezboltban ad ingyenes akusztikus minikoncertet 13:30-kor. 


A volt zenei PR-os Jay Shepheard 2007-ben adta ki első saját EP-jét, és a deep house-, valamint techno-körök azonnal elismerően nyilatkoztak róla. Tavaly megjelent a debütáló albuma, most végre hozzánk is eljut.

Jay Shepheard, Tom Select, Falcao

Helyszín: Urimuri

Kezdés: 22:00

Belépő: 1500 / 2000 Ft

Facebook esemény

Shepheard zenei karrierje előtt évekig dolgozott még a Juno nevű online zeneáruháznál is, itt és PR-os munkájánál fogva remek kapcsolatokat épített ki az elektronikus zenei világgal. Első két megjelenése (Black Label 19, Black Label 28) után még 2007-ben jelölték a Best Deep House kategóriában a Beatport Music Awards-on, és következő két EP-je is nagy siker lett. Ezen kívül tavaly márciusban jelent meg remek bemutatkozó albuma, az utóbbi időben pedig sok kollaborációban, remixekkel tűnt fel, például Roberto Rodriguezzel is dolgozott már együtt. Előtte hazánk fiai, Tom Select és Falcao.


Április 20. Vasárnap

A Phoenix Music Hungary jóvoltából érkezik a Dürer Kertbe a sötét rockzenét játszó norvég Wolves Like Us és az amerikai I Am Heresy. Füldugót hozzatok!

Wolves Like Us, I Am Heresy, Octahed, Exterminating Angel

Helyszín: Dürer kert

Kezdés: 19:00

Belépő: 1900 / 2500 Ft

Facebook esemény

"Valaki egyszer dark rocknak nevezte a zenénket, és ez igazából nem is áll nagyon messze az igazságtól" - mondja magáról az oslói Wolves Like Us. Inspirációként a Hüsker Düt és az Afghan Whigs-et említik, és ezzel a két információval már be is lőhettük magunknak a zenekar stílusát. Turnéztak már a Kvelertakkal is, legújabb lemezük (Black Soul Choir) most februárban jelent meg. Az I Am Heresy ennél némileg keményebb hardcore punk zenéje a Converge-hez közelít. A Boysetsfire-ben is játszó Nathan Gray a saját fiával játszik ebben a zenekarban, aminél ugye menőbbet el sem lehet képzelni. Előttük az Octahed és az Exterminating Angel játszik majd. 


További ajánlott zenei események idénre:


Április 24. Csütörtök

A38

And So I Watch You From Afar

 

Április 25., Péntek

Ötkert

Andy Butler (Hercules & Love Affair) DJ set

 

Április 27. Vasárnap

Kuplung

King Khan & The Shrines

 

Május 1. Csütörtök

A38

 

Május 3., Szombat

A38

Mykki Blanco

 

Május 6. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Peter Gabriel

 

Május 21. Szerda

A38

Woven Hand

 

Május 22. Csütörtök

A38

The Coup

 

Május 28. Szerda

MÜPA

Pat Metheny

 

Május 29. Csütörtök

Corvintető

Jillionaire

 

Május 30. Péntek

Corvintető

Outlook Launch Party

 

Június 3. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Iron Maiden

 

Június 6. Péntek

Kuplung

Crocodiles

 

Június 9.

A38

Glasser

 

Június 17. Kedd

Budapest Park

Dropkick Muprhys

 

Június 18. Szerfda

A38

Crowbar

 

Június 25. Szerda

A38

The Naked And Famous

 

Július 1. Kedd

Budapest Park

Protest The Hero

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

https://recorder.blog.hu/2014/04/14/programajanlo_2014_aprilis_15
Programajánló: 2014. április 15-21.
süti beállítások módosítása