Klippremier! Belle Belle: You & You II

2014.04.12. 18:00, Frontrecorder

belle belle.jpg

Belle Belle (Nagy Bence) 2011-ben foglalta el helyét a hazai elektronikus zenei színtéren. Azóta olyan előadók társaságában szerepelt, mint Zola Jesus, M83, Žagar, valamint kiadott egy LP-t és számos kislemezt. Jelenleg új albumának elhúzódó munkálatai folynak. Gidéoval (aki a Mayberian Sanskülotts-nak is rendezett klipet) hosszan kitartott, erős képekkel dolgozó videót készítettek a You & You II-hoz.

Belle Belle-ben tavaly nyáron körvonalazódott új lemezének a világa, de a tényleges munkának csak jóval később kezdett neki. A hangszerelést tekintve a korábbiaknál elektronikusabb anyagot várhatunk tőle. "Kizárólag szintetizátorokkal dolgozom mostanában, viszont senki ne értse félre, a zene karakterisztikája nem változik ilyen irányba. Amit még kiemelnék, hogy a nagy hangzásokat meguntam, ez most puritánabb lesz" - mondja. A lemezt beharangozó You & You II klipje a fiatal zenész és a Párizsban filmes szakon végzett vizuális művész, Gidéo (Horváth R. Gideon) hosszútávú együttműködésének kezdetét jelenti. "Ez a videó az első lépés a Magic Life cím jelentésének kibontása felé. Már a legelején megfogalmazódott bennem, hogy nagyon erős vizuális oldalt szeretnék társítani a lemezhez, mert magában a zenével nem tudom annyira részletesen kifejezni, amit szeretnék. Először egyedül akartam nekiállni a dolognak, de aztán megismertem Robit, akivel mint kiderült, nagyon egyezik a gondolkodásunk, ízlésünk így elég könnyen összerázódtunk. Arról, hogy mit is fogunk kibontani együtt nem szeretnék még beszélni, de hamarosan következik a folytatás" - meséli a klipről Belle Belle.

 

"Költségvetés nélkül, közeli barátokkal szoros együttműködésben készítettük, nélkülük nem is tudtuk volna elképzelni a megvalósítását, a végeredmény pedig közös" - ezt már a rendező árulja el, hozzátéve, hogy "fontos volt számunkra, hogy egyszerű eszközökkel élve érjünk el valamit, ami maradandó lehet. Így a klipben minden kép egyszerű, őszinte és tisztán tükröz minket."

 

és akkor íme, a friss Belle Belle-szám, a You & You II egyszerűségében is emlékezetünkbe vésődő videója:

https://recorder.blog.hu/2014/04/12/klippremier_belle_belle_you_you_ii
Klippremier! Belle Belle: You & You II
süti beállítások módosítása