Programajánló 2014. április 1-7.

2014.03.31. 17:54, subrecorder

több technót.jpg

Első április havi programajánlónkban kedvére teszünk a blekkereknek, garázsrockereknek, szintipoposoknak, társadalmilag érzékeny technósoknak, no meg a posztrockereknek, nekik duplán is! Több zenét az életedbe!


Április 1. Kedd

Lehet, hogy ez a Bolondok Napja, de kegyetlenül a földbe lesz döngölve az, aki úgy dönt, hülyéskedés helyett megnézi inkább aznap este a Hexis nevű dán black metál zenekart.

Hexis, Wasted Struggle, Torn From Earth, The Feast

Helyszín: Trafik Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook esemény

A Tukker Booking jóvoltából jól kezdődik az április, a Hexis az európai black metál/sludge színtér egyik legnagyobb új reménysége, januárban megjelent Abalam című lemezüket a stílussal foglalkozó lapok már most az év egyik legjobbjának kiáltották ki. Két éve már jártak nálunk a This Gift Is A Curse-szel közösen, azóta jól beindult a zenekar szekere, koncerteztek többek közt Kubában és Izlandon is. Magyar vonalról fellép a Torn From Earth, a The Feast és a nemrég új lemezzel jelentkező Wasted Struggle.

 

Április 2. Szerda

Első magyarországi koncertjére készül a Blood Red Shoes, a garázsrockos csaj-srác duó. Laura-Mary Carter és Steven Ansell brightoni kettőse a korai Black Keys legjobb pillanatait idézi, új, negyedik lemezüket hozzák el nekünk

Blood Red Shoes, Slaves, SONYA

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 2900 / 3500 Ft

Facebook esemény

A garázspunk akkor jó, ha egyszerűsége a faékkel vetekszik, ezt a Blood Red Shoes jól tudja. Minimalista, de mégis epikus riffjeiket hallva olyan zenekarok juthatnak eszünkbe, mint a Sonic Youth, vagy a Pixies, ami azért nem kis dolog. Negyedik, cím nélküli lemezük messze az eddigi legkifinomultabb anyaguk lett, albumhallgatónkban ez még mindig teljes hosszában végigstreamelhető. Előttük a szintén brit Slaves és a hazai SONYA játszik.


A BLOOD RED SHOES EGYIK FELÉVEL KÉSZÍTETTÜNK LEMEZTÁSKA-INTERJÚT IS.

Április 3. Csütörtök

A párizsi-berlini Peine Perdue minimal-wave duó eleinte zenélés helyett inkább élő verseléssel foglalkozott, de aztán valahogy az acélos, hideg szintetizátorok mellett kötöttek ki. Első koncertjüket adják nálunk.

Peine Perdue

Helyszín: MÜSZI

Kezdés: 21:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook esemény

Stephane Argillet és Coco Gallo kettőse 2010-ben kezdte el a működését, a Peine Perdue (magyarra fordítva: Szemét) melankolikus szintipopja szépen beilleszkedik a hasonló stílusú francia kortársaik közé (Deux, Martin Dupont). A duó eddigi minden megjelenését különböző kiadó vette magához, debütáló anyagukat az angol Vocoder Tapes adta ki 2012-ben, majd első albumukat a német Kernkrach Recordsnál készítették el. Még idén megjelenő új nagylemezüket már a spanyol Cold Beatsnél tökéletesítik, reméljük erről is hallhatunk már dalokat a csütörtöki koncerten.



Szintén ezen a napon lép majd fel Rufus Wainwright a világhírű énekes-dalszerző, akinek koncertjére már csak pár eladó jegy maradt, szóval ha szeretnél bejutni, minél hamarabb szerezd meg a belépőt!

Rufus Wainwright

Helyszín: MÜPA

Kezdés: 20:00

Belépő: 3900 / 5900 / 7900 / 9900 / 12900 Ft

Korunk talán legnagyobb énekes-dalszerzője először érkezik hazánkba, Vibrate című best of lemeze turnéjának keretei közt fog fellépni a MÜPA-ban. A magát hol zongorával, hol gitárral kísérő dalnoknak (aki nem mellesleg modern melegikon is) eddigi 7 albumáról nem lesz nehéz borzasztó erős koncertanyagot összeállítania, pláne ha hozzávesszük a számtalan filmzenei megjelenését is. Az előadás maga egyszál-zongorás szóló lesz, de pár dalban besegít majd a művész úrnak a húga, Lucy Wainwright Roche is. 

 

Április 4. Péntek

A Scuba néven futó Paul Rose kiadója, a Hotflush olyan előadók lemezeit gondozza, mint Benga, Joy Orbison, vagy a Mount Kimbie, ő maga pedig igen jó érzékkel űz mindenfajta bass music-féleséget.

Scuba, Isu, Naga, Sinko

Helyszín: A38

Kezdés: 23:00

Belépő: 3000 / 3500 Ft

Facebook esemény

A hazai elektronikus zenei élet és partikultúra egyik fontos médiuma, a Party News portál 9. születésnapi bulijára sikerült elhozni a Berlinben élő brit producert. Scuba az évek során különböző lemezein mindig mást és mást próbált ki; dolgozott technós, dubstepes vonalon (Mutual Antipathy), drum and bass-szel és house-zal (Triangulation), illetve legutóbb 2012-es albumán (Personality) már elég erős retro tánczenei utánérzéseket hallhattunk. Egy szülinap persze nem teljes haverok nélkül, így ott lesz majd a Technokunstos Isu, Sinko az NVC csapatából, illetve a kisteremben is lesz zene reggelig.

 

Április 5. Szombat

Az edinburgh-i Hidden Orchestra két dobossal felállva játszik filmzenének beillő posztrockot, egyszer már játszottak a Hajón, most közkívánatra visszahívták őket.

Hidden Orchestra, Deephlux

Helyszín: A38

Kezdés: 20:45

Belépő: 3000 / 3500 Ft

Facebook esemény

A zenekar érzelemdús, mély basszusokkal és organikus hangmintákkal fűszerezett posztrockjára úgy tűnik, kifejezetten vevő a magyar közönség, ugyanis külön kérték az A38 programszervezőit, hogy a nagyszerűen sikerült legutóbbi koncertjük után hívják vissza a Hidden Orchestrát, amint csak lehet. A skótokon kívül fellép még a hazai Deephlux, az A38 Hajó Talentométer tehetségkutatójának különdíjasa is. A fiatalok triphop, neo-soul és downtempo stílusban alkotnak,négyszámos EP-jük nemrég jelent meg.

 

Április 6. Vasárnap

Az országgyűlési választások napján ismét lesz Több Technót a Parlamentbe-megmozdulás, amely alatt a fellépőkre stílszerűen szavazni lehet.

Több Technót a Parlamentbe

Helyszín: Szabadság Tér

Kezdés: 19:00

Belépő: Ingyenes, az Afterre 800 Ft

Facebook esemény

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb civil zenei összefogása, a Több Technót a Parlamentbe ötödik eseményét rendezi meg. A mindig sokezer látogatót vonzó kezdeményezés mellett kiállt a kollektív hazai elektronikus zenei szcéna is, rengeteg fellépőre szavazhatunk az esemény Facebook-oldalán. A TTP olyan fontos társadalmi kérdéseket boncolgat, mint az állami technorádió létrejöttének akadályai, a hazai DJ-k mentelmi jogának hiánya, illetve elindították a "profi hangrendszert és DJ-t minden faluba!” kezdeményezést is. Csatlakozz te is, és vigyél magaddal még egy embert!

 

Április 7. Hétfő

Ha egy posztrock buli nem elég egy hétre, többedszer lép fel hazánkban a stílus nagyágyúja, az ír God Is An Astronaut is. Lemezbemutató turnéjuk keretein belül érkeznek hozzánk.

God Is An Astronaut, Greg Gale

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 3500 / 4000 Ft

Facebook esemény

Harmadik budapesti koncertjét adja a God Is An Astronaut, de ha már láttad őket élőben, akkor is érdemes elmenni megint, ugyanis Origins című aktuális lemezük újdonságokban bővelkedik, a legfontosabb ezek közül, hogy a zenekarhoz énekes került, így a dalaik már nem csupán instrumentálisan szólalnak meg. Pat O’Donnell, a Fountainhead frontembere nem csak énekel, de gitározik és billentyűzik is a Kinsella-ikrek zenekarában. Az új vizuális elemekkel is készülő GIAA előtt a magyar Greg Gale játszik majd.



További ajánlott zenei események idénre:

Április 4. Péntek

Akvárium

Sébastian Léger

 

Április 7. Hétfő

MÜSZI

Calvin Johnson

 

Április 14. Hétfő

Akvárium

John Mayall

 

Április 12. Szombat

Trafó

Tim Hecker

 

Április 16. Szerda

A38

Laibach

 

Április 18. Péntek

Corvintető

Breach

 

Április 18. Péntek

A38

Joy Orbison

 

Április 19. Szombat

A38

The Veils

Karenn

 

Április 24. Csütörtök

A38

And So I Watch You From Afar

 

Április 27. Vasárnap

Kuplung

King Khan & The Shrines

 

Május 1. Csütörtök

A38

 

Május 6. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Peter Gabriel

 

Május 21. Szerda

A38

Woven Hand

 

Május 28. Szerda

MÜPA

Pat Metheny

 

Május 29. Csütörtök

Corvintető

Jillionaire

 

Május 30. Péntek

Corvintető

Outlook Launch Party

 

Június 3. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Iron Maiden

 

Június 6. Péntek

Kuplung

Crocodiles

 

Június 17. Kedd

Budapest Park

Dropkick Muprhys

 

Június 18. Szerfda

A38

Crowbar

 

Június 25. Szerda

A38

The Naked And Famous

 

Július 1. Kedd

Budapest Park

Protest The Hero

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue



Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

https://recorder.blog.hu/2014/03/31/programajanlo_2014_aprilis_1
Programajánló 2014. április 1-7.
süti beállítások módosítása