Szintis lázálomba kerget a Black Keys új dala

2014.03.25. 12:22, subrecorder

blackkeys.jpg

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb amerikai blues-rock duója, a Black Keys bejelentette, hogy a 2011-es világverő El Camino albuma után végre érkezik a folytatás. A Turn Blue névre keresztelt új lemez május 13-án jelenik meg, most meghallgatható az első dal is róla, a Fever.

A Dan Auerbach és Patrick Carney által alkotott duó a 2000-es évek elején induló blues-garázs rock-újjáélesztő trend egyik legnagyobb zászlóshajójává vált, mainstream, nagy tömegeket elérő sikereiket azonban leginkább utóbbi két lemezüknek (Brothers - 2010; El Camino - 2011) köszönhetik. Mindkét album 3-3 Grammy-t nyert (plusz tavaly Auerbach bezsebelt még egyet produceri munkáiért), utóbbi a Billboard lista második helyéig kúszott fel, a Black Keys-t végleg fesztiválok headliner pozíciójába katapultálva.

HA ÉRDEKEL, HOGY HANGZIK A ZENEKAR LEGNAGYOBB SLÁGERE KANALAKKAL ELJÁTSZVA (!), ITT MEGTUDHATOD.

A korábbi feszített munkatempót (2002 óta szinte minden évben jelent meg lemezük) tudatosan lelassította a zenekar. Az album produceri munkáit Auerbach végezte, zenekari társa, Carney és Danger Mouse segítségével, aki már a Black Keys előző három LP-jén is dolgozott. A lemezről elsőként közzétett Fever erős pszichedelikus hatásokkal keveri a zenekar szokásos stadionokra hangolt garage-rockját. Ennél is szokatlanabb húzás, hogy a Turn Blue érkezését Mike Tyson egykori bokszoló (ki más? ööö...) jelentette be a Twitterén, sőt, szerepel a lemezt beharangozó, david lynch-ien szürreális videóban is.


Az új, szintetizátoros, pszichedelikus Black Keys-dal, a Fever:

a lemez trailer videója, benne Mike Tyson: 


a Turn Blue hipnotizáló borítója:

blackkeyscover.jpg

a lemez számlistája:

1. Weight Of Love
2. In Time
3. Turn Blue
4. Fever
5. Year In Review
6. Bullet In The Brain
7. It's Up To You Now
8. Waiting On Words
9. 10 Lovers
10. In Our Prime
11. Gotta Get Away


az El Camino legnagyobb slágere, a Lonely Boy:

Címkék: the black keys
https://recorder.blog.hu/2014/03/25/szintis_lazalomba_kerget_a_black_keys_uj_dala
Szintis lázálomba kerget a Black Keys új dala
süti beállítások módosítása