Michael Jackson-tripen a Tame Impala

2014.03.13. 17:31, Frontrecorder

tameimpala.jpg

Legyen ez a WTF-level feldolgozások napja: az egy dolog, hogy Krist Novoselic Lorde világslágerét játszotta el harmonikán, de a Tame Impala még ennél is elszálltabb dologgal állt elő, szó szerint: az ausztrál zenekar Michael Jackson Stranger In Moscow című dalát ültette át a maga jellegzetes pszichedelikus stílusára.

A TAME IMPALA LEGUTÓBB EGY FLAMING LIPS-SZÁMOT DOLGOZOTT FEL.

A dal eredetije Jacko 1995-ös HISstory albumán jelent meg, és egyike a lemez drámai hangvételű, nyálas túláradó balladáinak (amilyen a You Are Not Alone és az Earth Song is). "MJ 4 eva" - írta a Facebook oldalán a Tame Impala, szóval valószínűleg őszinte rajongás szülte az átiratukat, ami egyébként tisztára olyan, mintha az első Air-lemez egy számát hallanánk. És ez nagyon is klassz dolog.

A Tame Impala egyébként mintha mostanában ráment volna, hogy szokatlan dolgokat műveljenek, hiszen a Divergent (A beavatott) című sci-fi napokban megjelent soundtrackjéhez a rapper Kendrick Lamarral közösen dolgozták át az egyik legismertebb saját számukat, a 2012-es Lonerism albumról a Feels Like We Only Go Backwards-ot:

A TAME IMPALA EGY ÚJ MAGYAR ZENEKARRA IS HATÁSSAL VAN - VAJON MELYIKRE?

A második Tame Impala-albumot egyébként idén jelölték a legjobb alternatív zenei album Grammy-díjára, amit végül nem nyert meg, viszont egy évvel korábban a Grammy ausztrál megfelelőjének számtó ARIA-n elvitte az év albumának és a legjobb rockalbumnak járó kitüntetést (plusz a Tame Impala lett az év együttese). Az új lemezről egyelőre nincsenek érdemi hírek, a zenekar háza táján időközben annyi változás történt, hogy kiszállt a gitáros-billentyűs Nick Allbrook, akit egy tíz évvel korábbi OutKast-dal feldolgozásával búcsúztattak.

https://recorder.blog.hu/2014/03/13/michael_jackson-tripen_a_tame_impala
Michael Jackson-tripen a Tame Impala
süti beállítások módosítása