Klippremier! Solidmen: Remélem nincs harag (18+)

2014.02.25. 16:00, rerecorder

solidmen.jpg

A magát mocskos rock'n'allként meghatározó, egri gyökerű, de váci székhellyel működő Solidmen kvartett 2012 óta létezik, most érkezett el első lemezéig, melyhez beharangozónak egy figyelemfelkeltő, cicis-cicás-kokós klipet forgattak Merényi Dáviddal a zeneipar klasszikus toposzairól.

solidmen 2.jpgA Remélem nincs harag című dalhoz egy zeneipari toposzokat mesés megközelítéssel felnagyító klip készült, amelyben a lepukkant járgánnyal a lemezkiadó-cézárhoz érkező zenekar gyorsan rálép a kábítószerekkel és szexszel kikövezett siker útjára.”Magát az alapötletet a zenekar szülte, mármint hogy az internet mellekre és macskákra kíváncsi világát egy kicsit kifordítsuk, miközben persze mi is ugyan ezt adjuk. Pár zsákutca után akadtunk rá Merényi Dávidra, aki nemhogy húzódozott volna az alapkoncepciótól, még meg is fejelte egy olyan elborult és pazarul kigondolt világgal, amire azonnal igent kellett mondanunk.” – meséli a klipről a zenekar énekes-frontembere, Oláh Róbert. Merényi Dávid így veszi át a szót: „boldogan vállaltam el a rendezést, mert nagyon szeretem az egyszerű, fabula-szerű történeteket. A forgatókönyvet a saját világomra formáltam, mondjuk úgy, hogy kicsit mesésítettem meg eltúloztam, beleírtam például Istent, a morál kidomborítása végett, így alakult ki a végleges sztori. Egy példaértékű történet arról, hogy a mai vad és valós értékeket ignoráló világunkban mennyire könnyen rossz útra lép az ember, ennek aztán szörnyű következményei lesznek, drogok, erkölcsi fertő.”

A forgatás két teljes napig tartott, és két teljes napot női idomok, visító malacok, kövér macskák és zsáknyi porcukor között tölteni nem egy rossz dolog, bármilyen kaotikusan is hangzik. Először mondjuk furcsa volt látni a lányokat ruha nélkül, úgy értem, hogy tömegesen. Bárhová néztünk, kebel termett. Ilyesmi lehet a Mennyország, azt hiszem. Ráadásként egy profi stábbal dolgoztunk, akik mindig tudták, hogy mit, miként, milyen gyorsan tudnánk jobbá tenni, és még szereplőkként is be-beugrottak. Mindenki a legjobb tudását hozta, átélte a forgatást, tényleg kifogástalan hangulatban telt az egész” – mondja ismét a frontember. Erre rímel a rendező megfogalmazása: „a legérdekesebb részlete a forgatásnak az alapanyagok beszerzése volt, nagyon sok pénzbe került ez a rengeteg kokain, összesen 2323 kg-ot kellett vennünk, ezt aztán a forgatás végén a rendőrségnek szolgáltattuk akik szerencsére megsemmisítették. Legalább ennyivel hozzájárultunk a drog ellenes intézkedésekhez. Illetve a az oroszoktól kellett a készpénzt/aranyat is kölcsön beszerezni amiben elég nehéz volt Bálintnak megtanulni úszni, de sok gyakorlás után szépen ment már. Egész alacsony kamatra kaptuk, a jó barátságra való tekintettel, ha jól emlékszem 8%. Az volt kicsit bonyolult, hogy kettővel több kamiont küldtek végül, így az Umbrellában kellett utómunkában elvenni belőle hogy kevesebbnek látsszon.” És, hogy miért éppen Bono vagy George Michael szerepel kitömött trófeaként a lemezmágnás falán? „elég prózai oka van, volt egy hosszabb listánk, de ők voltak akik pont ráértek eljönni a forgatásra erre a kis cameora” – viccelődik Merényi.

MERÉNYI DÁVIDTÓL LEGUTÓBB EGY PESTI ÉJSZAKÁT BEVÁLLALÓSAN MEGMUTATÓ KLIPET KÖZÖLTÜNK.

A zenekar elsődleges célja most az, hogy minél több helyen megmutassuk magunkat élőben is, színpadon állni és zenélni. Az első albumunk és a klip népszerűsítése. Saját magunk népszerűsítése. Sok munkát fektetünk a zenélésbe és mindannyiunk számol a zenekarral, nem megyünk például olyan helyre dolgozni, amelyik kizárná a próbákat és a koncerteket. "Hozza élet" módba kapcsoltunk. Azt játszunk, ami tetszik, és hát sok minden tetszik. Megkaptuk már, hogy túlságosan különböznek a számaink egymástól, de ha ezek jönnek ki belőlünk, akkor ezeket tudjuk hitelesen előadni. Ha csinálhatjuk, amit tényleg szeretünk, akkor talán nem kerül ki a fejünk a falra” – mesél a zenekar céljairól Oláh Róbert.

a  zenekar március 22-én mutatja be Csirkék, kutyák, emberek című friss albumát a Fészek Klubban, az Ozon Mama vendégeként.

a Remélem nincs harag cicis-cicás-kokós klipje itt látható először, akár a szokásos HD-nél eggyel nagyobb felbontásban is:

https://recorder.blog.hu/2014/02/25/klippremier_solidmen_remelem_nincs_harag
Klippremier! Solidmen: Remélem nincs harag (18+)
süti beállítások módosítása