Közel négy év után, április 21-én Food címmel tálalja új albumát az időközben mesterszakács-diplomát szerzett Kelis. A szexi énekesnő előételként már tavaly felszolgálta a Jerk Ribs című dalt, amihez most készült el a (főként a férfiak számára) szemlakmároztató videó.
Kelis a 2010 májusában megjelent ötödik albumát (Flesh Tone) élvonalbeli elektronikus tánczenei producerekkel készítette, és az ezt következő három évben is főleg ezekben a körökben mozgott; többek közt Benny Benassi, a Duran Duran, Calvin Harris és Skream egy-egy lemezén hallhattuk énekelni. Az első elképzelés szerint a következő anyaga hasonlóan "elektrós" lett volna, 2012-ben elő is rukkolt egy Skreammel felvett számmal, a Distance-szel, de ennek aztán nem lett folytatása. Az Interscope kiadó is megvált tőle, ő pedig - meglepő fordulattal - tavaly leszerződött a brit Ninja Tune kiadóhoz, az agyas underground elektronikus zenék egyik fő bástyájához. Még ennél is nagyobb fordulatot vett zeneileg: a hatodik stúdiólemeze ugyanis visszakanyarodik a hatvanas-hetvenes évek klasszikus souljához és R&B-jéhez, mai megközelítéssel. Az élő fúvósokban gazdag lemeznek teljes egészében a TV On The Radio-s Dave Sitek volt a producere, a dalokat az ő házában vették fel Los Angelesben. A Food című 13 számos anyagról ízelítőül Kelis tavaly áprilisban tette közzé a Jerk Ribs című, karibi ritmusú, némi latinos ízzel fűszerezett számot, ami jelenleg is ingyen letölthető (email címért cserébe) a honlapjáról, hivatalosan viszont csak január 28-án jött ki. Tegnap pedig bemutatták a klipjét is, ami elmenne akár egy divatfotózásról készült werk videónak is, bár tulajdonképpen pontosan az: Kelis különféle színes és dögös 60s/70s retro szerelésekben és hozzá korabeli stílusú frizurákban pózol az új albuma kampányához készülő fotókhoz Mexikó utcáin, illetve látjuk még egy kerti partin énekelni, és, khm, egy zsiráffal.
Ami pedig a valódi ételeket illeti: a világ legrangosabb séfiskoljában, a francia alapítású Le Cordon Bleu-ben négy éven át szakácsművészetet tanult és 2010-ben diplomát szerzett Kelis tavaly piacra dobta saját szószmárkáját Feast néven, jelenleg épp egy szakácskönyvet ír, február 26-án pedig Saucy And Sweet címmel saját zenés főzőműsora indul a Cooking Channelen.