Az első vizuális fogás Kelis új ételsorából

2014.02.19. 15:02, Frontrecorder

kelis_2.jpg

Közel négy év után, április 21-én Food címmel tálalja új albumát az időközben mesterszakács-diplomát szerzett Kelis. A szexi énekesnő előételként már tavaly felszolgálta a Jerk Ribs című dalt, amihez most készült el a (főként a férfiak számára) szemlakmároztató videó.

Kelis a 2010 májusában megjelent ötödik albumát (Flesh Tone) élvonalbeli elektronikus tánczenei producerekkel készítette, és az ezt következő három évben is főleg ezekben a körökben mozgott; többek közt Benny Benassi, a Duran DuranCalvin Harris és Skream egy-egy lemezén hallhattuk énekelni. Az első elképzelés szerint a következő anyaga hasonlóan "elektrós" lett volna, 2012-ben elő is rukkolt egy Skreammel felvett számmal, a Distance-szel, de ennek aztán nem lett folytatása. Az Interscope kiadó is megvált tőle, ő pedig - meglepő fordulattal - tavaly leszerződött a brit Ninja Tune kiadóhoz, az agyas underground elektronikus zenék egyik fő bástyájához. Még ennél is nagyobb fordulatot vett zeneileg: a hatodik stúdiólemeze ugyanis visszakanyarodik a hatvanas-hetvenes évek klasszikus souljához és R&B-jéhez, mai megközelítéssel. Az élő fúvósokban gazdag lemeznek teljes egészében a TV On The Radio-s Dave Sitek volt a producere, a dalokat az ő házában vették fel Los Angelesben. A Food című 13 számos anyagról ízelítőül Kelis tavaly áprilisban tette közzé a Jerk Ribs című, karibi ritmusú, némi latinos ízzel fűszerezett számot, ami jelenleg is ingyen letölthető (email címért cserébe) a honlapjáról, hivatalosan viszont csak január 28-án jött ki. Tegnap pedig bemutatták a klipjét is, ami elmenne akár egy divatfotózásról készült werk videónak is, bár tulajdonképpen pontosan az: Kelis különféle színes és dögös 60s/70s retro szerelésekben és hozzá korabeli stílusú frizurákban pózol az új albuma kampányához készülő fotókhoz Mexikó utcáin, illetve látjuk még egy kerti partin énekelni, és, khm, egy zsiráffal.

Közben egyébként már egy másik dal is meghallgatható a Foodról, a Rumble című soul-ballada:

Ami pedig a valódi ételeket illeti: a világ legrangosabb séfiskoljában, a francia alapítású Le Cordon Bleu-ben négy éven át szakácsművészetet tanult és 2010-ben diplomát szerzett Kelis tavaly piacra dobta saját szószmárkáját Feast néven, jelenleg épp egy szakácskönyvet ír, február 26-án pedig Saucy And Sweet címmel saját zenés főzőműsora indul a Cooking Channelen.

Címkék: kelis
https://recorder.blog.hu/2014/02/19/az_elso_vizualis_fogas_uj_kelis_etelsorabol
Az első vizuális fogás Kelis új ételsorából
süti beállítások módosítása