Az összes albumát ingyen kiteszi a netre a De La Soul

2014.02.14. 16:58, Frontrecorder

delasoul.jpg

A jövő hónapban (egész pontosan március 3-án) lesz 25 éve, hogy megjelent a De La Soul instant klasszikussá lett első albuma, a 3 Feet High & Rising. A veterán hiphop együttes (Posdnuos, Trugoy és Maseo) ennek apropóján, a rajongóik támogatásának viszonzásául és szeretetből minden lemezét ingyen elérhetővé teszi a saját szájtján - mindössze 25 órára, magyar idő szerint ma délután öttől holnap, szombat este hatig.

A MÁSODIK DE LA SOUL-ALBUM OTT VAN 1991 LEGJOBB LEMEZEI KÖZÖTT.

Ez azért jelentős gesztus, mivel a De La Soul lemezeit online nem lehet megvenni/meghallgatni, nincsenek fent sem az iTunes-on, sem a Spotify-on, sem a Deezeren. Ennek az áldatlan állapotnak pedig az az oka, hogy a zenéikben felhasznált rengeteg hangmintát (csak a 3 Feet High & Rising albumba több tucat sample-t dolgoztak bele) az erőfeszítéseik ellenére sem sikerült 100%-ban jogtisztává tenni a mai napig. A digitális De La Soul-hiányon enyhít az együttes mostani villámakciója, amely péntek 17 órától szombat 18 óráig tart - aki tehát szeretné begyűjteni a hiphop műfajmeghatározó hőseinek lemezeit, az ebben az intervallumban letöltheti őket az együttes honlapjáról

A folyamatosan koncertező (2012-ben a Balaton Soundon is fellépő) De La Soul egyébként hamarosan új zenékkel is megörvendezteti a klasszikus vágású hiphop híveit. Elmondásuk szerint idén, még a nyár előtt végre tényleg megjelenik az új stúdiólemezük, laza tízéves szünet után; a Get Away című számmal megelőlegezett You're Welcome úgy volt, hogy tavaly ősszel már kijön, de ez a pár hónapos csúszás már igazán nem számít. A trió azt ígéri, hogy a jövő hónapban közzétesznek egy újabb dalt az albumról, és ugyancsak márciusban előrukkolnak egy hatszámos EP-vel (Preemium Soul On The Rocks), melyre DJ Premier és Pete Rock szállított három-három beatet. Ezen kívül J Dilla egy hátrahagyott alapjából is terveznek gyúrni egy számot. Erre mi csak azt tudjuk mondani: go, go, go!

ez pedig a negyedévszázados első De La Soul-albumról a Say No Go klipje:

Címkék: de la soul
https://recorder.blog.hu/2014/02/14/az_osszes_albumat_ingyen_kiteszi_a_netre_a_de_la_soul
Az összes albumát ingyen kiteszi a netre a De La Soul
süti beállítások módosítása