Magyarradar és albumpremier! Spark The Hawk: Meet Joey Boy

2014.02.13. 10:09, rerecorder

spawk nyitó.jpg

A Sad Kolibries tavaly nyáron határozatlan időre szünetre vonult, ám a zenekar énekes-gitárosa, Skrihár József nemcsak, hogy elővette szólóprojektjéhez szánt dalait, de zenekart is kerített köré a Kolibries dobosából és egy basszusgitáros-harmonikásból, valamint egy brácsás-énekesből. A Spark The Hawk nevű kvartett bendzsóra épülő akusztikus dalaival új színt hoz a hazai zenei palettára, az indiefolk meglehetősen szerény színterére. A tavaly decemberi bemutatkozó klip után elkészült a tízszámos Meet Joey Boy című bemutatkozó album is, melynek itt a premierje – ám előbb a frontember mutatja be a zenekart.

14.jpgMegalakulás éve: 2013

Tagok: Skrihár József (ének, bendzsó, gitár), Körmendi László (basszusgitár, harmonika, billentyűk, gitár), Máté Németh (dobok, doromb, ének), Natália Szmodics (brácsa, ének)

Stílus: Talán indiefolk?

Hatások: Mindig is akartam valami letisztult, minimalista, akusztikus hangszerekkel kísért zenét csinálni. Bár egyikre sem hasonlít szerintem, de a zenekarok listája, melyek hatással voltak ránk valahogy így alakul: Mimicking Birds, Fleet Foxes, Horse Feathers, Iron And Wine, Beirut, Other Lives.

Kiadó: Szerzői kiadás.

13.jpgTörténet: Eredetileg szólóprojektként indult el a dolog, 2012-ben, még teljesen más néven. Aztán, mivel 2013 nyarán több szabadidőm lett (a Sad Kolibries sajnos lefagyott), ezért elkezdtem Mátét traktálni, hogy doboljon alá a kis bendzsó-témáimhoz. Nos, ez ősz végére már heti rendszerességű próbákká fajult, és egy véletlen folytán (a kezébe nyomtam a harmonikámat, hogy gyerünk, játssz rajta) csatlakozott Laci is a projekthez – akinek amúgy sokat köszönhet az immár zenekar hangzásvilága. Év végén aztán stúdióba vonultuk, ezzel egyidejűleg pedig felkértük Natit, hogy húzza el a nótánkat, így mostanra kialakult a végleges, négyfős felállás.

Megjelenések: 2013. december – Like A Bullfrog című dal klipje és most a lemezanyag.


MAGYARRADAR ROVATUNK KORÁBBI SZEREPLŐI EGYBEGYŰJTVE ITT CSEKKOLHATÓK.

Küldetés: Addig csinálni, amíg örömünket leljük benne, illetve kicsit betölteni a hazai zenében azt az űrt, amit az ilyen stílusú zenék hiánya jelent.

Jövőkép: A most megjelenő albummal szeretnénk minél többet koncertezni itthon és külföldön egyaránt. Új dalok szerencsére folyamatosan születnek, finomodnak, így lassan már egy újabb lemeznyi szám is készen áll a stúdióra. Ezen kívül szeretnénk minél több hanganyaghoz videót is párosítani (lehetőleg élő állat nélkül).

spawk elő.jpgMellékprojektek: Igazság szerint ez lett volna a Sad Kolibries mellett a mellékprojektem, de mivel utóbbi jelenleg határozatlan időre szünetet tart, ezért mondhatni, hogy a Spark The Hawk főprojektté nőtte ki magát. Továbbá lejárunk próbálni Csabival is (a kolibriból), vele tervben van valami laza gitárzenés projekt megvalósítása.

Szexepil: Nati sokáig eltitkolt énekhangja, mi más!

Legnagyobb eredmény, elismerés:A legnagyobb eredmény a zenekar életében eddig az volt, hogy egy órás, kimerítő kergetőzés után a hántai erdőben sikerült megfognunk (külön köszönet Jehova Csabinak!) az elszökött bárányt, melyet a Like A Bullfrog klipjében láthat a nagyérdemű. Elismerés számomra az, amikor inkognitóba mutattam a dalokat, és visszakérdeztek, hogy ezek kik?

A Meet Joey Boy című lemezt Puha Szabolcs stúdiójában, vele rögzítették és keverték, a fent látható borítót Szabadvári Attila készítette. A félórás, intróval kezdődő, outróval záruló remek, lazán füttyös, üdítően színes lemezanyag itt hallható először:


a Like A Bullfrog klipje, melyet Rusek készített az elszabaduló állattal:


a zenekar Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2014/02/13/magyarradar_es_albumpremier_spark_the_hawk_meet_joey_boy
Magyarradar és albumpremier! Spark The Hawk: Meet Joey Boy
süti beállítások módosítása