T Bone Burnett írja az HBO új sorozatának zenéjét

2014.01.16. 15:15, rerecorder

T-Bone-Burnett-21-12-12.jpg

(X) A január 13-án startolt, A törvény nevében című sorozatot nem csak a két sztárfőszereplő, Woody Harrelson és Matthew McConaughey miatt érdemes követni, hiszen a zenét egy igazi legenda, T Bone Burnett szolgáltatja. Bob Dylan egykori zenésztársa A nagy Lebowsky, az Ó, testvér, merre visz az utad?, a Nyughatatlan és az Éhezők viadala soundtrackek produceri munkája után beköltözött a stúdióba, hogy elkészítse az HBO saját gyártású krimisorozatának zenéjét.

Burnett Bob Dylan zenekarában a gitárosi posztot rövid szólókarrierre cserélte, majd rájött, a színpadnál sokkal kényelmesebben mozog a stúdióban, így zeneszerzőként és producerként érte el, amit ebben a szakmában csak el lehet.

o+brother+where+art+thou+obrotherwhereartthou_lg1.jpgA legtöbb díjat country dalok írásával szerezte, az Ó, testvér, merre visz az utad? és az Őrült szívhez készült szerzeményei Grammy-, Golden Globe-, BAFTA- és további filmes és zenei díjak egész sorát hozta el számára. Ezért esett az HBO választása T Bone-ra, amikor új saját gyártású sorozata, A törvény nevében komponistáját keresték. Az okkultizmustól, noir hangulattól sem mentes krimisorozat ugyanis Louisianában játszódik, így a cselekményt áthatja az USA déli államainak semmivel össze nem téveszthető atmoszférája.

Az HBO mozicsatorna saját gyártású krimisorozata két louisianai nyomozóról szól. Martin Hart és Rust Cohle detektív feleleveníti a leghíresebb ügyüket, egy prostituált brutális meggyilkolását. Az eset még 1995-ben történt, és egy sorozatgyilkos végzett vele. Ahogy visszaemlékeznek az esetre, feltárul kettejük kapcsolata is, gyakran feszült viszonyuk, miközben megszállottan vadásznak a rituális gyilkosra. A sorozatot Nic Pizzolato jegyzi, a főszerepben pedig két hollywoodi nagyágyú, Woody Harrelson és Matthew McConaughey látható.

A NYOLCRÉSZES SOROZAT AZ HBO MELLETT AZ HBO GO-N IS ELÉRHETŐ, AZ ELSŐ EPIZÓD REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL MEGNÉZHETŐ ITT.

Burnett a bendzsót ezúttal szintetizátorokra cserélte, és állítása szerint alaposan kiélvezte, hogy végre igazán sötét, fenyegető és baljós hangulatot teremthet. A törvény nevébenhez összesen 8 órányi anyagot rögzített, de a munka befejeztével máris új feladatok várják: saját kiadója megalapítása után a Bob Dylan által ráhagyott, a The Basement Tapes album idejéről megmaradt dalszövegeket önti majd dalba fiatal zenészek segítségével, és a régóta előkészületi fázisban lévő Elvis Presley életrajzi film zenei producereként is ő a megbízott. 

ITT NYERHETSZ ÉRTÉKES HBO-AJÁNDÉKCSOMAGOT, CSAK EGY KÉRDÉSRE KELL VÁLASZOLNOD!


íme, A törvény nevében főcímzenéje:


ez pedig a végefőcím zenéje:

Címkék: hbo t bone burnett
https://recorder.blog.hu/2014/01/16/t_bone_burnett_irja_az_hbo_uj_sorozatanak_zenejet
T Bone Burnett írja az HBO új sorozatának zenéjét
süti beállítások módosítása