A B.my.Lake Európa legjobb új fesztiválja

2014.01.16. 10:09, rerecorder

b my lake.jpg

2014. január 15-én este ötödik alkalommal osztották ki a Europen Festival Awards-t, azaz a legjobb európai fesztiváloknak járó díjakat. A legjobb új fesztivál magyar lett, a Nagyon Balaton rendezvénysorozatban debütált B.my.Lake, amúgy pedig német fesztiválok vitték el a legtöbb díjat.

be my list.jpgA hollandiai Groningenben adták át a Europen Festival Awards-t, a különböző kategóriák között több magyar jelölt is volt: a 2012-ben a Legjobb Közepes Méretű Fesztivál díját elhozó Balaton Sound, a 2011-ben a Legjobb Nagyfesztivált megnyert Sziget idén is a tíz legjobb jelölt között volt, de ott volt a Sziget a jelöltek között a Művészek Kedvenc Európai Fesztiválja és a Legjobb Line-Up kategóriában is, sőt a Sziget Szervezőiroda által még nevezett VOLT is bekerült a mezőnybe, és harmadik évben is akad magyar győztes, mégpedig a 2013-ban indult B.my.Lake, amely a Legjobb Új Fesztivál díját nyerte meg, és amelyet az eseményt szervező VOLT produkció két vezetője, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán vett át. 

A hazai fesztiválszakma nagy sikere, hogy a több ezer európai fesztiválból az összes nevezett fesztiválunk, azaz Sziget, a VOLT, a SOUND és a B.my.Lake is a fináléban a legjobb tíz között között szerepelt” -  mondta Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda alapítója, és azt is hozzátette, hogy „sőt, túl azon, hogy a Sziget, a fesztiválrajongók tábora szerint a „Legjobb Nagyfesztiválok” élmezőnyében van ismét, a nemzetközi zenész szakma a „Művészek Kedvenc Európai Fesztiválja” mezőnyben is a legjobbak közé szavazta. Az pedig minket is meglepett, hogy a fesztiválszakma és a szakújságírók döntése alapján, az úgynevezett „Best Line-up” kategóriában is az élmezőnyben végzett.

A Sziget Szervezőiroda sajtóközleményéből kiderül az is, hogy "A hazai fesztiválszakma nagy elismerése az is, hogy ebben az évben az Európai Fesztiválszövetség munkáját magyar szakember, Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója is segítette, s az „Év Befutója” nyertesének, az Imagine Dragons-nak is ő adta át a díjat az idei gálán."

A Legjobb Nagyfesztivál idén a szerbiai Exit Festival lett, amúgy pedig arattak a németek: a Legjobb Beltéri Fesztivál a Metal Hammer Paradise, a Legjobb Line-Up a Berlin Festival-é, a Legjobb Közepes Méretű Fesztivál a Melt! Festival lett, és a legfontosabb iparági díjakat, az Év Promoterének járót (FKP Skorpio) és az Életműdíjat (Marek Lieberberg, a Rock Am Ring/Rock Im Park főszervezője) is német nyerte. A romániai FUSION Festival-é a Legjobb Kis Fesztivál díja, a Művészek Kedvenc Fesztiválja a hollandiai Lowlands lett. A Legzöldebb Fesztivál a svéd Way Out West, az egészségügyi és biztonsági szempontból leginnovatívabb pedig a svájci Paleo Festival

2013-ban a Legjobb Fő Fellépő az Arctic Monkeys, az Év Befutója az Imagine Dragons, az Év Fesztiválhimnusza pedig mi más is lehetett volna, mint a Daft Punktól a Get Lucky (már csak élőben kellene hallani egy fesztiválon - az eredeti előadóktól).

https://recorder.blog.hu/2014/01/16/a_b_my_lake_europa_legjobb_uj_feszivalja
A B.my.Lake Európa legjobb új fesztiválja
süti beállítások módosítása