Klippremier! Imre Kiss: Stolen Moment

2013.12.13. 17:23, Frontrecorder

imrekiss.jpg

Jelenleg a Farbwechsel a legfigyelemreméltóbb hazai elektronikus zenei kiadó, így nem meglepő, hogy náluk jelent meg október elején 2013 legfigyelemreméltóbb hazai elektronikus zenei albuma, Imre Kiss Midnight Wave című nagyszerű debütálása. A lemezről a Stolen Moment című számhoz készült egy nyomasztóan szép, tabutémákat feszegető klip, amely itt nálunk látható először.

Kiss Imre a felvidéki Somorján született, évekig Londonban élt, majd idén költözött Budapestre, főállásban tervezőgrafikusként dolgozik (ő tervezte például a Venice Valley legutóbbi kislemezdalának a borítóját). Nem véletlen, hogy az ambient-IDM-skálán mozgó, melankolikus, távolinak ható zenéje is képeket hív elő a hallgatóból, határozottan beindítja a belső mozinkat. Az albumról a Stolen Moment konkrétan is megfilmesítésre került, a videoklipjét két markáns látásmódú-stílusú fotós, az Ív & Candie-ből is ismert Szombat Éva és Koleszár Adél rendezte, a főszereplője pedig szintén két fiatal lány. "Számomra a Stolen Moment a lemez egyik meghatározó dala, így adta magát, hogy ehhez készüljön a videó. Alapvetően Lukas Moodysson Lilya 4-ever című filmje volt nagy hatással rám. A zene és a videó is elég sötét hangvételű, és egy olyan témát feszeget, ami a média által napi szinten a köztudatban van, de mégis tabuként kezeljük és nem szívesen beszélünk róla - ez a kényszerprostitúció. A klipben két prostitúcióra kényszerített lányt látunk, miközben a tévé hírfeliratai görbe tükröt tartanak a társadalomnak és a világnak, ahol élünk. Van egy szép érzéki kapcsolat is a két lány között, szóval én a nézőre bízom, hogy mi a tabu a számára"  - mondta a klipről Kiss Imre. A rendezőpáros korábban is dolgozott a Farbwechsel kiadóval, ők jegyzik a SILF első klipjét. Az Imre Kiss-videóra pont a SILF egyik tagja és a kiadó egyik fő embere, Mikolai Martin (S Olbricht) kérte fel őket. "Igazán nagy kihívás volt számunkra, hogy tudunk-e komoly videoklipet csinálni, ami nincs elpoénkodva. Rengeteg ragyogó ötletünket el kellett vetnünk, de Imrével szorosan együtt dolgoztunk. Egy szürreális éjszaka alkalmával keveredtünk a kultikus Nefelejcs utcai lakásba, és tudtuk: ez A helyszín. A sztori a lakással és a tökéletes szereplőkkel együtt lett kerek, így ad vissza egyfajta kelet-európai punk hangulatot, ami mögött kirajzolódik a sokat sejtető háttértörténet" - fűzi hozzá a kliphez a két rendezője.

Imre egyébként a Midnight Wave album megjelenése óta leszerződött a londoni Lobster Theremin kiadóhoz, ott jön ki jövőre egy EP-je vinylen, és valószínűleg kora tavasszal egy kisebb európai turnéra is sor kerül. Most viszont jöjjön a Stolen Moment erőteljes atmoszférájú, tabupiszkáló klipje:

https://recorder.blog.hu/2013/12/13/klippremier_imre_kiss_stolen_moment
Klippremier! Imre Kiss: Stolen Moment
süti beállítások módosítása