Az új Arcade Fire lyric video úgy néz ki, mint egy rendes klip

2013.10.22. 10:28, rerecorder

arcade fire 2_1.jpg

Az Arcade Fire ért a fokozáshoz. A zenekar október 28-án, három év szünet után megjelenő Reflektor című negyedik, dupla albumának első hangjait olyan várakozás előzte meg, mintha legalábbis valami többszáz éves titokra derítettek volna fényt az első kislemezzel. A 3D-s és Anton Corbijn által rendezett normál klippel egyaránt hódító Reflektor című címadó dal - sok rövid ízelítő és egy Roman Coppola rendezte rövidfilm, valamint tévéfellépés után - itt a második kislemez, az Afterlife rendes stúdióváltozatban, lyric videóval, mely olyannak hat, mintha a Fekete Orfeusz című 1959-es filmből összevágott jelenetek direkt a kliphez készültek volna.

Arcade-Fire1-tt-width-604-height-604.jpgA remek címadó dal remek felvezetése után az Arcade Fire a Saturday Night Live-ban lépett fel (ott a Reflektor mellett már az Afterlife-ot adta elő élőben), majd közvetlenül a műsor után az NBC adón még mindig az Arcade Fire-rel folytatódott a műsor - ne csodálkozzunk, ha a lemez majd valahol az amerikai albumlista élbolyában nyit megjelenésekor. A tévés műsor, mely egy 22 perces rövidfilmnek is beillik és melyet a Wes Anderson mellett feltűnt Roman Coppola rendezett, három dalt (Here Comes The Night Time, We Exist, Normal Person) mutatott be élő verzióban az új lemezről, valamint számos sztár (Bono, James Franco, Ben Stiller, Michael Cera, Zach Galifianakis) tűnt fel benne vicces cameoszerepekben.

A következő teljes stúdióverzióra azonban mostanáig kellett várni, és az élőben már ismert, ismét lüktetően diszkós, de nyugodtan mondhatjuk: ugyanakkor megnyugtatóan Arcade Fire-ös Afterlife a Marcel Camus által rendezett Fekete Orfeusz című filmből vett jelenetek köré-fölé írt dalszöveggel kapott lyric videót (a fan videók kedvelt hagyománya, miszerint klasszikus filmjeleneteket tesznek egy-egy dal mögé, már eredményezett legalább egy Arcade Fire-klasszikust: My Body Is A Cage). A választás természetesen nem véletlen, mára az is nyilvánvaló, hogy a Reflektor című új nagylemez (lásd még a borítón Rodin Orfeusz és Euridiké szobrát - balra, fent is) Orfeusz ókori trák zenész, költő és próféta Euridiké iránti szerelméről és az általa játszott isteni zenéről szól.


az Afterlife lyric videója:


a 22 perces Here Comes The Night Time rövidfilm:


részlet a Here Comes The Night Time című dalból, mellyel a hosszú stúdiófellépést vezették fel:


részlet az Awful Sound (Oh Eurydice) című dalból:


ez pedig a mostani szöveges videós Afterlife-nak a teasere:

Címkék: arcade fire
https://recorder.blog.hu/2013/10/22/az_uj_arcade_fire_lyric_video_ugy_nez_ki_mint_egy_rendes_klip
Az új Arcade Fire lyric video úgy néz ki, mint egy rendes klip
süti beállítások módosítása