James Blake lowridert vezet az új klipjében

2013.10.15. 17:12, Frontrecorder

jamesblake_3.jpg

James Blake április elején megjelent második, Mercury-díjra jelölt albumáról az aktuális kislemezdal a Life Round Here, amelynek ebben az új verziójában Chance The Rapper is közreműködik. Az elektronikus futuro-soul londoni királya és a húszéves, idén felkapott chicagói rapper eleve fura párosítás, és hasonló kontrasztra épít a dal klipje is, amelyben az angol vidék pasztorális idillje mosódik össze az amerikai nagyvárosi fekete gettók kemény utcai világával. 

Mint Chance The Rapper a Noisey-nak elmondta, mindig is szeretett volna együtt dolgozni Blake-kel, aki ugyanakkor mindig is úgy volt a Life Round Here-rel, hogy az nincs nincs igazán befejezve, így ez egy tökéletes egymásra találás volt mindkettejük szerint. A fekete-fehér videoklipet egy nap alatt forgatták Hertforsdshire-ben, szakadó esőben, bár ennek ellenére hőseink lehajtott tetővel poroszkálnak egy lowriderré alakított veterán autóban. Az egyszerre nyugis és nyugtalanító atmoszférájú videót Nabil rendezte, aki Blake albumának címadó dala, az Overgrown klipjét is jegyzi. Varjú és galamb, fekete pap és fehér apáca, utcalányok egy gazdag kúria előtt - a képek szimbolikája nem igényel magyarázatot. De hogy kerülnek ide szomáliai kalózok?

És a Life Round Here élőben előadva, Jools Holland tévéműsorából:

Ez pedig az Overgrownról az a szám élőben, amelyikben eredetileg is szerepelt egy rapper - a Take A Fall For Me RZA-val:

https://recorder.blog.hu/2013/10/15/james_blake_lowridert_vezet_az_uj_klipjeben
James Blake lowridert vezet az új klipjében
süti beállítások módosítása