Sky Ferreira-debütlemez: cici a címlapon! (18+)

2013.10.11. 12:07, rerecorder

sky 2.jpg

Úgy látszik 2013 a határok kitolásáról szól. Élő twerking milliós nézettségű tévéműsorban, meztelenkedős videók hosszú sora és cicivillantás egy nagykiadós lemezborítón. Bár cicivillantás már a hatvanas-hetvenes években is szerepelt mainstream lemezborítón (John Lennonék ugye), csak éppen nem egy szépreményű és öntörvényű előadó tette azt, mint most Sky Ferreira.

Akik nagyon odafigyeltek, modellként már 2009 körül (például Uffie Pop The Glock klipjében) felfedezhették maguknak az 1992-es születésű Sky Ferreira modell-énekesnőt, akit 15 évesen kapott fel a svéd Bloodshy & Avant producerduó és akit 17 évesen szerződtetett le a Parlophone lemezcég. Aztán 2010-től jöttek a kislemezek (17, One, Obsession, Sex Rules, Red Lips, Everything Is Embarrassing) és az iránykeresés. Nagynevű producerek és dalszerzők (Greg Kurstin, Jon Brion, Ariel Rechtshaid, Cass McCombs, Dev Hynes) adták egymásnak a kilincset, de a bemutatkozó lemez egyre csak késett az időközben szorgosan modellkedő és néha filmszerepeket is elvállaló Ferreiratól. Aztán persze hogy jött Terry Richardson is, aki nemcsak fotózta múzsáját, de klipet is rendezett neki. A tavalyi, év slágerei közé tartozó Everything Is Embarrassinggel végre úgy nézett ki, hogy minden összeállt, de a folytatás mégse a kellő lendülettel érkezett.

SKY FERREIRÁT MI IS FOTÓZTUK, A 2012-ES NEW YORK-I CMJ FESZTIVÁLON.


A néhány hete megjelent You're Not The One azonban már végre tényleg a sokszor halasztott debütáló album első klipes kislemeze, viszont sem a botrányok (drogos ügy), sem az új lemez körüli meglepetések nem maradnak el. A kisebbik meglepetés, hogy a javarészt Rechtshaiddel készült, október 29-én megjelenő Night Time, My Time nemrég közzétett dallistája alapján semelyik korábbi kislemez nem szerepel az albumon, a nagyobbik meglepetés, hogy egy cicivillantós lemezborító viszont szerepel Ferreira első albumán. A fiatalok popsztárok meztelenkedése körüli pro és kontra nyílt levelezgetések, nyilatkozgatások hetében közzétett címlap másik érdekessége, hogy a Psycho című Hitchcock-filmet is megidéző képet nem Richardson fotózta, hanem egy másik híresség, Gaspar Noé francia film- (Visszafordíthatatlan, Enter The Void) és kliprendező (Nick Cave And The Bad Seeds, Placebo, Animal Collective). 

MEZTELEN NŐK LEMEZEN? NA JÓ, MI MÁR KÉT ÉVE IS MUTATTUNK KÉT SZIMPATIKUSAT.

íme a Night Time, My Time című Sky Ferreira lemez borítója:

sky.jpg


Ferreira Instagramját használva négy új dalából is közzétett nem túl jó minőségű részleteket, a címadó Night Time, My Time, az I Blame Myself, a Heavy Metal Heart és az Omanko.

https://recorder.blog.hu/2013/10/11/sky_ferreira_debutlemez_cici_a_cimlapon
Sky Ferreira-debütlemez: cici a címlapon! (18+)
süti beállítások módosítása