Klippremier! The Poster Boy: 12:01

2013.10.09. 11:10, rerecorder

poster boy.jpg

A 2011-ben alakult Poster Boy együttes a hazai indie színtér szupergrupja: Amber Smith (Poniklo Imre), The Walrus (Mayer R. Noel), Kispál és a Borz, Bastiaan (Michael Zwecker) és Kamikaze Scotsmen (Fülöp Bence) tagokból verbuválódott, első lemezanyaga (a 2012-es Things We Had Time For minialbum és annak két új dallal kiegészített lemezváltozata, a Melody) inkább a klasszikus rock étoszához igazodik és a soul pop felé is nyitott és a Recorder kedvenc 2012-es hazai kiadványai közé is felkerült. A Poster Boy most egy tagcsere után (Fülöp Bence helyett Fehér Zoltán basszusgitárossal) elkészült október végén megjelenő második albumával, melyről itt az első dal és rögtön klip is. Az instant fülbemászó 12:01-hez, nyáridéző, táncos, laza videó készült.

A budapesti The Poster Boy elkészült második lemezanyagával: az angolul éneklő formáció a berlini Firestation Records és a barcelonai Bell Boy Productions közös kiadásában tavaly megjelent Melody után új albumának francia címet adott (Bonjour, c’est Pop deux), és a hazai lemezbemutató koncert előtt még egy japán miniturnét is tart a friss dalokkal.

poster boy bonjour.jpg„Bonjour, c’est Pop deux” („Jó napot kívánok, ez itt a Pop 2!”) – így konferálta fel a rockújságíró-műsorvezető Patrice Blanc-Francard a hetvenes évek elején a francia 2-es tévécsatornán futó Pop 2 könnyűzenei sorozat adásait, melyekben rendre a korabeli nemzetközi rockszíntér legizgalmasabb sztárjai léptek fel, és ebből a legendássá vált beköszönésből lett most a második The Poster Boy-album címe is. Az alig két éve alakult budapesti együttesnek már az első CD-je is magasra tette a lécet (Melody az Egyesült Államokból és Japánból is lelkes kritikákat kapott, dalai a Deutschlandradio német közszolgálati adó és több észak-amerikai egyetemi rádió műsorában is feltűntek), de a kettes számú albumra még markánsabb és slágeresebb számokat írt a két zeneszerző-frontember, Poniklo Imre és Mayer R. Noel, illetve a szövegeket jegyző Michael Zwecker. A lemezen közreműködik Derecskei Zsolt (The Bits) billentyűs-vokalista, az Always Next Time című dalban Szabó Tonyó (The Moog), míg a Spectre-ben Csányi Rita (The Trousers) vokálozik vendégként, az anyag végső keverésénél pedig Ligeti György (We Are Rockstars, Zagar) segédkezett.

Amikor elkezdtük a zenekart, még kerestük egymáson a fogást és inkább csak összetettük, amink volt – itt egy refrén, ott egy versszak, hopp egy szóló! Ezt a második lemezt akkor kezdtük el írni, amikor már túl voltunk egy halom bulin, és igazán ráéreztünk egymás stílusára, egyéniségére. Itt már akarva-akaratlan, keményen inspiráltuk egymást” – mondja Noel, míg Imre néhány konkrét példát is említ: „Olyan is volt, hogy Noel írt egy zenét Mike szövegére, de a verzét aztán kicseréltük az enyémre, meg olyan is, hogy Noel tett hozzá részeket az én dalomhoz. Szerintem ez egy sokkal erősebb lemez, mint az első, még inkább beleépülnek a dalokba a hatásaink. Eklektikus, de nem széthúzó.” Ugyanez elmondható a szövegvilágra is, mivel Mike az első album klasszikus konceptlemezek ihlette egybefüggő dalciklusa után ezúttal lazábban kapcsolódó szövegeket írt: „Ezen a lemezen főként a nemek harcának témakörével játszom, hol finomabb, hol konkrétabb megfogalmazásban. Még ha ezúttal nincs is az egész anyagon végighúzódó koncepció, az album azért összefügg tematikáját tekintve is, sőt a lemezt nyitó D-Day és 12:01 című dalokat kifejezetten egy afféle ’kétszámos szvitnek’ szántuk.”

Az október 28-án megjelenő Bonjour, c’est Pop deux dallistája:

1. D-Day
2. 12:01
3. Spectre
4. Another Person
5. Raven Girl (a zenekar Bandcamp-oldalán meghallgatható)
6. I'd Ask You Out
7. Down
8. Ordinary Mother
9. Waiting Room
10. Always Next Time

Az említett kétszámos szvitből, a második 12:01-hez készült az első klip. A dal zongorás popjához üde, lazán koreografált táncos videó készült, négy lány Budapest jellemző és teljesen ismeretlen pontjain lejt vagány táncot, míg a zenekar két frontembere szándékoltan kissé fura beállításokban énekel.


a 12:01 videója itt látható először:


A következő The Poster Boy-fellépésre október 11-én a budapesti Kuplungban kerül sor, és ugyanott tartják majd november 15-én a Bonjour, c’est Pop deux hivatalos lemezbemutató koncertjét is egy ingyenes bulin – a két hazai fellépés között pedig november elején egy háromállomásos japán miniturné is kapcsolódik az új albumhoz.

a következő, pénteki koncert Facebook-eseményoldala

A zenekar Bandcamp-oldalán előrendelhető a Bonjour, c’est Pop deux, aki most előrendeli a lemezt 5 dollárért, az máris megkapja a választott formátumban a Raven Girl és a 12:01 című dalokat, a többit pedig október 28-án, a megjelenéskor.

poster boy 3_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2013/10/09/klippremier_the_poster_boy_12
Klippremier! The Poster Boy: 12:01
süti beállítások módosítása