Divat&magyar: The FOUR

2013.09.16. 16:50, Frontrecorder

thefourindex2.jpg

"Kivételes darabok, amelyek a korszellem nyomait viselik magukon. Finoman kidolgozott, érzékeny jellemet sejtető öltözékek. Olyan élénk, ugyanakkor kifinomult stílusú nők számára, akik valóban alkotásként értékelik a divatot" - foglalja össze a márka lényegét a neve ellenére három fiatal tervezőt tömörítő budapesti The FOUR, amely bővebben is bemutatkozik Divat&magyar rovatunkban.

Mióta: 2010-ben kezdtünk el együtt dolgozni, viszont az első kollekciónknak a 2012/13-as téli kollekciót tekintjük.

Kik: A The FOUR elkötelezett tervezői Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia és Miovác Márton; jelenleg a Moholy Nagy Művészeti Egyetem Divat- és Textiltervezés mesterszakos végzős hallgatói. 2012-ben a trió egy szemesztert Párizsban, az École Duperré intézményében töltött. Míg Zsófi és Márton szakterülete a női ruházat, Anett elsősorban a kiegészítőkre koncentrál. Az egyéni szemszögek sokféleségéből fakadó előnyt tükrözik a kollekciók egyes darabjai is. Hármunk mellett sok területen a szakmájukban elismert barátaink segítik a márka előrejutását.

thefourfour.jpg
Kiknek: Ruháink viselője vagány, stílusos kozmopolita nő, aki különleges darabokra vágyik, de fontos számára a kényelem.

Mottó: "Tovább!"

Inspirációk: A személyes élményeink vannak ránk a legnagyobb hatással. A kollekcióink pedig tulajdonképp a különféle impresszióink és gondolataink leképezései. Az általunk tervezett darabok mindig többletjelentéssel bírnak: társadalmi jelenségekre reflektálnak vagy csak próbálnak megragadni egy adott világhangulatot. A 2012-13-as téli kollekciónkban például a különféle szimbólumok és feliratok mögött a különböző etnikumok és vallások kölcsönös elfogadásának gondolata áll. Mikor New Yorkban voltunk, szembesültünk ezeknek a vizuális elemeknek a rendkívüli emocionális töltetével. Többször megállítottak minket turisták és ott élő közel-keletiek, amikor a saját pólónk volt rajtunk és mosolyogva köszönték meg, hogy az ő anyanyelvükön is leírtuk a "tisztelet" szót. Mindig nyitott szemmel járunk a városokban, ahol megfordulunk, és igyekszünk a szerintünk legaktuálisabb jelenségekre reagálni.

Anyagok: Szeretjük a különleges textileket, a mintákat, és a természetes alapanyagokat.

thefour1.jpg

Színvilág: Szezononként változó, most éppen fekete és fehér.

Egyedi jegyek: Merész megoldások, karakteres mégis hordható darabok.

Stílus / koncepció: Mostanában sportos és elegáns elemekből állítunk össze izgalmas egyveleget.

Következő kollekció: Múlt októberben New Yorkban jártunk, ott rögtön beleszerettünk Harlem és Brooklyn légkörébe. Magával ragadott minket az, ahogy a feketék öltözködnek, és ahogy a fehérek átveszik tőlük ezt az eklektikusan sportos megjelenést. Ez inspirálta a kollekciót, innét jön a fekete és fehér színhasználat is. A formavilág ehhez idomul, azaz sportos, viszont figyeltünk arra, hogy az anyagoknak és a szűkebb szabású daraboknak köszönhetően a hétköznapokban is szerethető ruhákat és táskákat hozzunk létre.

thefour4.jpg

Vízió: Elkezdtünk árulni a TheGardenStudióban, így végre eleget teszünk az egyre nagyobb érdeklődésnek. Hamarosan a téli darabok is megjelennek, az igazán rövid távú terv ezek gyártásának a befejezése. Egyébként tavasszal diplomázunk a MOME-n, ezt tekinthetjük középtávú tervnek. A hosszútávú terveink merészek, de szeretjük a kihívásokat.

Kedvenc / a márkához passzoló zene: Mostanában Scratch Massive szól munka közben,,,

 ...de nagyon eklektikus a zenei ízlésünk.

Legnagyobb eredmény: A sok sikeres pályázat közül az idei Young Creative Chevrolet első díjára vagyunk a legbüszkébbek (a pályázatra készített kollekció két darabját lásd alább - a szerk.), de óriási eredményként élünk meg minden alkalmat, amikor valaki elismerően nyilatkozik a munkáinkról.

thefourchevrolet.jpg

Legismertebb viselő: Mihalik Enikő, akinek egy Rózsa Sándoros pólót ajándékoztunk a Gombold Újra! pályázatra készült Patyolat-kollekciónkból.

Árak: Általában 6-tól 60 000 forintig, Ezen felül vannak, az egészen különleges darabjaink, amelyekből csak egy-egy készül és szükség esetén akár méretre is igazítunk, ezek ára ennek fényében változik.

Üzlet / showroom: TheGardenStudio (Budapest V., Vitkovics Mihály utca 3.)

https://recorder.blog.hu/2013/09/16/divat_magyar_the_four
Divat&magyar: The FOUR
süti beállítások módosítása