!!!: Californiyeah (videoklip)

2013.08.26. 17:23, Frontrecorder

chksziget.jpg

A !!! tagjai, élükön a csirkemozgású frontember Nic Offerrel nagyon laza arcok és imádnak hülyéskedni, erről meggyőződhetett, aki ott volt májusban az A38-on és/vagy a Szigeten a koncertjükön (a fenti kép a fesztiválfellépésük előtt készült). Az amerikai zenekar legújabb klipje ugyancsak az ökörködés jegyében fogant: a tokiói hoteljük liftjében forgatták - amíg a szállodai rendőrség közbe nem lépett. 

Slyd és One Girl / One Boy után itt a harmadik kislemez a három felkiáltójeles punkfunk vagy minek nevezzük kollektíva április legvégén kijött THR!!!ER című albumáról. Az ügetős ritmusú és csípőrengetőenrángatóan funky szám szövege arról szól, hogy az énekes szívében örökké él szűkebb pátriája, Kalifornia, ő viszont nem akar ott élni, mert milyen hely az, ahol a bárok éjjel kettőkor bezárnak. Ezek után nem meglepő, hogy a klipet nem Kaliforniában forgatták, hanem Tokióban, méghozzá a szállodájuk liftjében, fel-le utazva, a dalt énekelve, illetve az előadását mímelve. A valószínűleg spontán akciónak, amit a zenekar hangosítója vett videóra, a hotel saját rendészei vetettek véget, akik lekapcsolták az egyik "rendbontót", a gitáros Mario Andreonit. A szándékosan amatőr jellegű, koncertfelvételekkel megtűzdelt videóban ez a jelenet is látható.

És hogy a buli ne maradjon abba, íme az a táncra ingerlő afrikai zenékből összeállított mixtape, amit Nic Offer megemlített a nekünk adott lemeztáska-interjúban:   

Illetve, van egy kínzó kérdésünk: Nic Offernek egyetlen Rolling Stones-lemezborítós kisgatyája van, amit már jó ideje minden koncerten visel, és ha igen, minden nap mossa? Ha valakinek van erről megbízható infója, kérjük írja meg!

Címkék: !!!
https://recorder.blog.hu/2013/08/26/_californiyeah_videoklip
!!!: Californiyeah (videoklip)
süti beállítások módosítása