Álmodozós ibizai videoképeslap a Glass Candy-től

2013.08.06. 15:00, Frontrecorder

glasscandy.jpg

Ibizáról kétféle általános kép él a fejünkben: a partizós, az utcákat és a strandokat ellepő, harsány színű fürdőruhában nagy hanggal bulizó tömegekkel, és a chilloutos, beach bárokban vagy a tengerparton lazulós, giccsbe hajló naplementével/napfelkeltével kísérve. Ezt árnyalja most az amerikai Glass Candy a Redheads Feel More Pain című dalukhoz készült friss klipjével, amely sajátos szemmel láttatja a Baleárok gyöngyét.

A Glass Candy zenei agya, Johnny Jewel Italians Do It Better nevű kiadójának After Dark 2 című, júniusban közzétett válogatáslemezét záró számhoz nemrég forgatta le a videót a fehér szigeten Alberto Rossini (aki egyben Jewel másik zenekara, a Chromatics "házi filmese" is). A hangulatában nosztalgikus álmodozásra csábító, képi esztétikájában egy valamikor a hetvenes-nyolcvanas években készült archív filmfelvételt imitáló kisfilmen Ida No, a hűvös, szexi italo-diszkós szintipoppal hódító portlandi duó hűvös, szexi énekesnője pózol a tengerparton - sziklákon, a sétányon, egy villa előtt. Tulajdonképpen ez nem is igazán klip, hanem egy fotózáshoz készült próbafelvétel, ez persze a lényegen nem változtat: nagyon elkapja a nézőt fílingje. Ibiza, ahogyan még nemigen láttuk: 

Ez pedig a Glass Candy ugyancsak retró képi világú előző klipje, melyet a stúdiójukban vettek fel a Beautiful Object című dalhoz: 

Címkék: glass candy
https://recorder.blog.hu/2013/08/06/almodozos_ibizai_videokepeslap_a_glass_candy-tol
Álmodozós ibizai videoképeslap a Glass Candy-től
süti beállítások módosítása