Debbie Harry nyugdíjba vonulna a Blondie éléről

2013.07.29. 19:45, Frontrecorder

blondie.jpg

Debbie Harry, a Blondie 68 éves frontasszonya a visszavonulását fontolgatja, ami pedig egyben az együttes végét is jelentené - ezt állítja a dobos, Clem Burke. A Blondie egyelőre még működik: június-júliusban Európában játszottak, valamikor az ősszel jelenik meg új albumuk Ghosts of Download címmel, szeptembertől Amerikában koncerteznek, majd világ körüli turnéra indulnak - lehet, hogy utoljára.

Burke a Daily Mail brit napilap vasárnapi kiadásának beszélt a Blondie jövőjéről. Mint elmondta, már egy éve napirenden van, hogy befejezik, legalábbis Harry, aki egyre jobban aggódik a kora és az egészsége miatt. "Debbie tizenegy évvel idősebb nálunk, érthető, hogy komolyan foglalkoztatja (a kiszállás gondolata). Addig húztuk, amíg csak lehetett. Semmi sincs még lefixálva, de értelemszerűen nincs Blondie Debbie Harry nélkül" - nyilatkozta az újságnak a zenész, aki az énekesnő, illetve a gitáros Chris Stein mellett az 1982-ben feloszlott, majd 1997-ben újjáalakult együttes alapító őstagja.

AZ ELŐZŐ BLONDIE-ALBUM MOTHER CÍMŰ DALÁNAK ZOMBIKLIPJE MEGVAN?

A Blondie idén márciusban adta hírül, hogy az utolsó simításokat végzik az új lemezanyagukon. A tizedik stúdióalbumuk pontos megjelenési dátuma még nem ismert, amit viszont tudni lehet, hogy 16 szám szerepel majd rajta (köztük a Frankie Goes To Hollywood Relax című slágerének feldolgozása), illetve olyan közreműködők, mint a Los Rakas hiphop együttes, a kolumbiai elektronikus zenész Systema Solar és Beth Ditto a Gossipból, aki a június 21-én digitális single-ként kiadott A Rose By Any Name című fülbemászó elektropop dalban énekel.

Címkék: blondie
https://recorder.blog.hu/2013/07/29/debbie_harry_nyugdijba_vonulna_a_blondie_elerol
Debbie Harry nyugdíjba vonulna a Blondie éléről
süti beállítások módosítása