Anthrax, Lusine, Hrdvsion, Catharsis - kétheti zenei programajánló

2013.07.27. 16:09, Frontrecorder

anthrax.jpg

Nem adjuk fel, és a Sziget előtti nagy csendben is ajánlunk külföldi fellépőket felvonultató budapesti koncerteket és partikat a következő két hétre, pont annyit, ami a címben szerepel.

Július 30.



ANTHRAX (USA
)

Helyszín: Budapest Park

Kezdés: 20:00

Belépő: elővételben 3899 Ft, helyszínen 4899 Ft

Facebook eseményoldal

Beavis és Butt-head egyik kedvenc metálzenekara, a legagyamentebb thrash csapat élen az utánozhatatlan mozgású és mimikájú Scott Iannel az örökzöld rockhimnuszok feldolgozásaiból összeállított idei EP-jük apropóján turnézik, ráadásul - a legutóbbi, 2011-es albumukra visszavett - Joey Belladonna énekessel (a turné-ritmusgitáros pedig Jonathan Donais a Shadows Fallból), szóval a klasszikus Anthrax áll majd színpadra, és nyilván lenyomják az összes klasszikust - I Am the Law, Indians, Caught in a Mosh, Antisocial, Be All, End All, na és persze a Public Enemy-vel felvett Bring the Noise. Anthrax a Parkban, most mi lesz – hát mosh pit lesz.


Augusztus 1.



LUSINE (USA)

Helyszín: kolor

Kezdés: 22:00

Belépő: nincs

Facebook eseményoldal

"Az elmúlt 14 évben a texasi születésű, de Seattle-ben élő Jeff McIlwain Lusine név alatt készített zenéivel egyre otthonosabban lakja be azt a maga által kialakított köztes teret, amely átmenetet képez experimentális elektronika és elektropop között” – írtuk Lusine-ról a februárban megjelent legutóbbi, The Waiting Room című albumának minikritikájában, megállapítva, hogy a zenéjében "szétválaszthatatlanul eggyé vált a sound design-alapú hangkezeléssel, statikus zajokkal, zörejekkel és talált valamint mikrohangokkal operáló IDM és a dallamos elektronikus popzene.” Ehhez most csak annyit írnánk hozzá, hogy aki tényleg szereti az elektronikus zenét, az ne mulassza el Lusine fellépését. (Felvezető az NVC-s Subotage, lesz a levezető pedig Maks).

 

Augusztus 3.



HRDVSION (CAN)

Helyszín: Corvintető

Kezdés: 22:00

Belépő: 500 Ft

Facebook eseményoldal

Jól lesznek tartva a primőr elektronikus zene fogyasztói, hiszen Lusine után két nappal egy újabb kihagyhatatlan előadó játszik Budapesten: Mathew Jonson… helyett a techno/house kiválóság tesója, Nathan Jonson, akit Hrdvsion néven nyűgözi le lemezeivel a vájtfülű partizókat. A kanadai producer több mint egy évtizede követi saját megingathatatlan vízióját (hard vision), amely vezérli bátran stílusötvöző, meghökkentő elemeket magába foglaló zenéi megalkotásában. Besorolhatatlanságát jelzi, hogy olyan eltérő profilú kiadókon jöttek ki lemezei, mint a Rinse, a Wagon Repair, a Hypercolour, a Fool’s Gold, a Crosstown Rebels és az International Deejay Gigolo. Színes, széles palettát felőlelő szettre számíthatunk tőle, a partihoz további árnyalatokat pedig Fine Cut Bodies, valamint a szervező LavaLava dj-i, Tolo, FeZ és Falcao adnak hozzá.

 

Augusztus 4.



CATHARSIS (USA)

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:00

Belépő: 2900 Ft

Facebook eseményoldal

Nomen est omen, de hát valószínűleg nem tévedünk, ha borítékoljuk, hogy katartikus élmény lesz a Catharsis amerikai hardcore punk zenekar koncertje, hiszen a kultikus észak-karolinai anarchista brigád tulajdonképpen már több mint tíz éve beszüntette a működését (1994-től 2002-ig létezett, a tagok később olyan zenekarokban folytatták, mint a 3 Inches Of Blood, a Trial, az Undying és a Walls of Jericho), de idén januárban egy turnéra összeálltak, és így  Budapesten is lúdbőröztetnek hosszú és bonyolult, de ezzel együtt letaglózó számaikkal. További fellépők itthonról a Liberal Youth, a Priests On Heroin és a Wasted Struggle.

https://recorder.blog.hu/2013/07/27/anthrax_lusine_hrdvsion_catharsis_ketheti_zenei_programajanlo
Anthrax, Lusine, Hrdvsion, Catharsis - kétheti zenei programajánló
süti beállítások módosítása