Így partiztak a kelet-németek húsz éve! (videoklip)

2013.07.19. 15:37, Frontrecorder

pk.jpg

A fenti fotó a berlini techno színtér világszerte legnagyobb közönségkedvencét ábrázolja kamaszkorában, a kilencvenes évek elején, amikor elkezdett partikra járni. Legújabb klipjében az akkori rave-eket idézi vissza mai szemmel elképesztő archív felvételek felhasználásával. Priceless! Na de ki látható a képen? 

EKÖZBEN NAGY-BRITANNIÁBAN… NÉZD MEG A PETS HOP BOYS FLASHBACKJÉT A RAVE-KORSZAKBA!

Nos, ez a kelet-német fejű mosolygós fiatalember nem más, mint Paul Kalkbrenner. A fotó pedig a Berlin Calling film révén sztárrá lett technozenész legújabb kislemezének, a Guten Tag című tavalyi albumáról kimásolt Der Buholdnak a borítójáról való, és nem véletlen a múltidézés, ugyanis maga a trekk is a kilencvenes évek elejének hangzásvilágából merít. Kézenfekvő volt, hogy az instrumentális szám klipje is az akkori rave-korszaknak állítson emléket, amelyre a Lipcsében született, 36 éves, Magyarországon is rendszeresen fellépő Kalkbrenner így emlékszik vissza: "A kelet-német fiatalság életének minden momentumába beleszólt a politika. Állandóan csak a zászlófelvonás, himnuszéneklés, egyenruhában vigyázzállás, ami nem volt éppen hatalmas buli, és akkor jöttek a rave-ek, a "béke, öröm és palacsinta" (az 1989-es első Love Parade szlogenje - a szerk.), mi pedig életünkben először viselkedhettünk hedonista módon, mindenki úgy, ahogy neki jólesett."  Az első partiélményeiket begyűjtő kelet-német fiatalok eufóriája tökéletesen átjön a Robin Polak által rendezett klipből, amelyben a csavar, hogy a korabeli filmfelvételeket Kalkbrenner közelmúltbeli fellépéseinek képeivel vegyíti.


A Sky and Sand című napfelkelte-himnuszt a világnak adó producer egyébként tegnap a Félsziget fesztiválon játszott Kolozsvárott. Egy hónappal ezelőtt, június 15-én pedig a barcelonai Sónaron adott élő fellépést, amely teljes egészében meghallgatható itt. Kalkbrenner legutóbb felesége, a román születésű dj-producer Simina Grigoriu egyik számát remixelte, íme:

Címkék: paul kalkbrenner
https://recorder.blog.hu/2013/07/19/igy_partiztak_a_kelet-nemetek_husz_eve_videoklip
Így partiztak a kelet-németek húsz éve! (videoklip)
süti beállítások módosítása