Tizenhét év után új Mazzy Star-album

2013.07.17. 12:32, Frontrecorder

mazzystar.jpg

A kaliforniai Mazzy Star California címmel tett közzé egy dalt új albumáról, amelyet szeptember 24-én jelentetnek meg - kis híján tizenhét évvel a legutóbbi stúdiólemezük után. Újra lesz mit hallgatni egyedül a lefüggönyözött szobában!

Az 1989-ben Santa Monicában alakult zenekar, alapvetően az énekesnő Hope Sandoval és a gitáros David Roback duója kiegészülve alkalmi kísérőzenészekkel, a harmadik album, az 1996 októberében kiadott Among My Swan után bizonytalan időre felfüggesztette működését. A tagok ezt követően a saját útjukat járták - ezek főbb állomásait itt összegeztük -, befelé fordultan álmodozós, szinte szégyenlősen előadott folkos-pszichedelikus zenéjükkel pedig nagyban hatottak a jelenlegi dream pop mezőnyre, a Beach House-szal az élen, de Lana Del Rey sem tagadhatná le, hogy merített a Mazzy Star jellegzetes hangzásvilágából. A 2012 óta ismét koncertező zenekar 2009 óta ígérgeti az új albumát, amely hírek szerint jó ideje kész és csak arra várt, hogy Roback megnyomja a startgombot. Végre-valahára ez is megtörtént, így jelenthetjük, hogy Seasons of Your Day címmel szeptember 24-én, saját kiadója, a Rhymes of an Hour gondozásában jelenik meg a negyedik Mazzy Star-album, melyet Kaliforniában és Norvégiában rögzítettek, az azóta elhunyt legendás brit folk rock énekes-gitáros Bert Jansch, valamint Colm Ó Cíosóig, a My Bloody Valentine dobosa közreműködésével. Az album tíz dala között szerepel a 2011-ben kiadott kislemez két felvétele (Common BurnLay Myself Down), illetve az akusztikus gitár mellett csak minimális dob- és orgonakíséretre épülő California, amely meghallgatható alább:

A BEACH HOUSE ITT VALLOTTA BE NEKÜNK A MAZZY STAR IRÁNTI RAJONGÁSÁT.

A Mazzy Star emblematikus dalának, az 1994-es Fade Into You-nak épp a napokban tette közzé egy szál akusztikus gitáros feldolgozását J Mascis. A felvételt korlátozott számban vinyl képlemezre nyomták, a Dinosaur Jr.-vezér által tervezett vegán cipő mellé járó ajándékként.

Címkék: mazzy star
https://recorder.blog.hu/2013/07/17/tizenhet_ev_utan_uj_mazzy_star-album
Tizenhét év után új Mazzy Star-album
süti beállítások módosítása