Emilíana Torrini: új dal, új lemez, exkluzív Sziget-koncert

2013.07.17. 10:45, rerecorder

emi.jpg

Emilíana Torrini már a kilencvenes évek közepe óta aktív, lemezeket megjelentető énekesnő, de igazán komoly nemzetközi figyelmet csak legutóbbi albumával (Me And Armini, 2008) és annak Jungle Drum című slágerével ért el, mindennek pedig idén szeptemberben érkezik a folytatása. A frissiben közzétett új dallal egy exkluzív Sziget-fellépésére készülhetünk, hiszen Emilíana csak nálunk lép fel a nyáron.

emi_1.jpgAz olasz apától, izlandi anyától származó Torrini első albumai csak Izlandon jelentek meg, a GusGus második albumán közreműködve lett nemzetközileg is ismert, első világterjesztésű lemeze1999-ben jelent meg Love In The Time Of Science címmel, majd a Kylie Minogue-nak Dan Careyvel közösen írt Slow-val okozott feltűnést. A szórványos lemezkiadás után 2005-ben (Fisherman's Woman) és 2008-ban (Me And Armini) viszonylag "gyorsan" adott ki két albumot, de a folytatásra megint öt évet kellett várni (2010-ben fia született), hiszen a Tookah címre keresztelt kilencszámos lemez idén szeptember 9-én fog megjelenni a Rough Trade gondozásában. Negyedik nemzetközi terjesztést kapó albumán ismét Dan Careyvel dolgozott, az első kislemez, a Speed Of Dark máris meghallgatható alább, balra az album borítója, lent pedig a dallista.

Emilíana azt mondja az új anyagról: "Az első albumom a dalszerzés kitapasztalásáról szólt, a második a dalszövegek és a melódiák összeházasításáról, a Me And Armini pedig az elengedés megtanulásáról. A mostani lemez a hangzások és a vizuális képek feltárásáról szól, annak érdekében, hogy megtaláljam a saját hangzásomat."

A Tookah dallistája:

1. Tookah
2. Caterpillar
3. Autumn Sun
4. Home
5. Elisabet
6. Animal Games
7. Speed Of Dark
8. Blood Red
9. When Fever Breaks

Emíliana egyelőre nem kezd nagy lemezbemutató turnéba, ezért külön különleges lesz szigetes fellépése, mely után legközelebb csak október 30-án lép fel szülőhazájában, majd november 7-én Párizsban.

a sejtelmes gitárokkal építkező Speed Of Dark így hangzik:

https://recorder.blog.hu/2013/07/17/emiliana_torrini_uj_dal_uj_lemez_exkluziv_sziget-koncert
Emilíana Torrini: új dal, új lemez, exkluzív Sziget-koncert
süti beállítások módosítása