Sigur Rós 360 fokban

2013.07.03. 13:53, Frontrecorder

sigurros_1.jpg

Új albuma megjelenésének másnapján, június 18-án a németországi Drezdában adott koncertjét az interneten élőben, ráadásul interaktív térpanoráma nézetben közvetítette az izlandi Sigur Rós. A webcast rögzítésre került és egy részlete - a Kveikur dalainak több mint fele  - visszanézhető, természetesen az általunk választott tetszőleges szemszögből.

Amellett, hogy a képet kedvünkre forgathatjuk a térben 360 fokban és ide-oda zoomolhatunk benne, még hat különböző kameraállás nézetét is váltogathatjuk. Az izlandi zenekar korábbiaknál "keményebb" új albumáról öt dal Yfirborð, Hrafntinna, Ísjaki, Kveikur, Brennisteinninteraktív koncertvideója megnézhető  ide kattintva.

A Sigur Rós tagjai közben felcsaptak dj-nek, Triple Nipple néven; múlt héten a berlini Boiler Roomban játszottak egy igen eklektikus szettet, tegnap pedig a Fact magazin tette közzé a nekik készített mixüket. Mint arra a zenekar is figyelmeztet, a dj-projektjüknek szemernyi köze sincs a Sigur Rós zenéjéhez, de pontosan ez a lényege. "A Tripple Nipple azt mutatja be, mire szórakoznak a Sigur Rós tagjai 'munkaidőn kívül'. (...) Így lazítunk az öltözőben vagy a turnébuszban egy koncertünk után" - írják. És hogy ez konkrétan mit takar, kiderül a Fact-es mixükből, amelyben nyoma sincs éterinek és földöntúlinak, van viszont mindenféle zsigeri és harsány partizene bmore-tól trapen és electro-house-on át brostepig.

A munkaidős Sigur Rós-tól pedig íme a (némi dubstepes elektronikával felhorzsolt) Brennisteinn videója:

Ez pedig az új album címadó dalának koncertvizuálja:

Címkék: sigur rós
https://recorder.blog.hu/2013/07/03/sigur_ros_360_fokban
Sigur Rós 360 fokban
süti beállítások módosítása