Crystal Castles, Billy Talent, KRS-One, Suicidal Tendencies - kétheti zenei programajánló

2013.06.28. 16:47, Frontrecorder

cc_1.jpg

Külföldi fellépőket felvonultató budapesti koncerteket és partikat ajánlunk a következő két hétre, július 12-ig. Dübörög a fesztiválszezon, de még így is jut pár figyelemreméltó buli azoknak, akik a városban maradnak, két kanadai zenekar év elején elmaradt koncertjeinek pótlásával az élen. 

Június 28.



PHONIQUE (DE)

Helyszín: Urimuri

Kezdés:22:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook eseményoldal

A német tech-house/minimal minőségét stabilan őrző értékeinek egyike az idestova 15 éve dj-ként, producerként, partiszervezőként és kiadótulajként tevékenykedő, és minden területen maradandót alkotó, minden ízében berlini Phonique. Elcsépelt ezzel jönni, de az ő esetében tényleg fennáll, hogy ha beáll a dj-pultba, garantáltan a legjobb, legfinomabb négynegyed zenéket kapja a közönség. Ezen az estén Blatti, Madox és Jumpski lesznek segítségére az ötcsillagos táncoltatásban.


Június 29.



FERNANDO (ARG)

Helyszín: Urimuri

Kezdés: 21:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook eseményoldal

A kiadós pénteki Phonique-trakta után szombat este szolgálja fel a desszertet az Urimuri, ahol a Galactic Boogie nu-disco/deeo house partisorozat az argentin Fernandót látja vendégül. Az egyszerű név egy sokoldalú zenészt takar, a dj-producer-multiinstrumentalista-énekes-dalszerzőt a house connoisseurök leginkább a Balaton Soundon is fellépett 2020 Soundsystem, illetve a Silver City frontembereként jegyzik, járt már Budapesten (szintén Galactic Boogie-n), ezúttal első szólóalbumának anyagával a tarsolyában tér vissza, és persze rengeteg csemegével. Házigazdák: Add2Basket, Holic.

 

Június 30.



MARIA MAGDALENA (FR)

Helyszín: @ R33

Kezdés: 21:00

Belépő: -

Facebook eseményoldal

Szúz Mária, ezek tébolyultak! Az biztos, hogy a Maria Magdalena arcát félelmetes törzsi festéssel elfedő négy francia zenésze megőrül, amikor a színpadon van, elementáris erővel ránk szabadítva alapvetően jazzcore-os és matekrockos, de a hörgős metáltól a fúvós funkig egy csomó stílust berántó zenéjét. Őrület, de azért van benne rendszer.

SPINDRIFT (USA) / BLAAK HEAT SHUJAA (FR) YOUR 33 BLACK ANGELS (USA)

Helyszín: A38 - PestiEst Tetőterasz

Kezdés: 20:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook eseményoldal

Nem akarunk olyasmivel poénkodni, hogy az áradás után most majd elsivatagosodik a Duna medre az A38 körül, az viszont tény, hogy egy egész estés pszichedelikus tripre van kilátás az amerikai desert rock kyuss-os, tarantinós-westernes és bluesos határvidékein, két amerikai (Spindrift Your 33 Black Angels ) és egy Kaliforniába dezertált francia zenekarral (Blaak Heat Shujaa). 

 

Július 1.



BILLY TALENT (CAN) - minden jegy elkelt!

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: elővételben 5000 Ft, helyszínen 5800 Ft

Facebook eseményoldal

Fura módon erre a hónapra két év elején törölt kanadai zenekar koncertjének pótlására is sor kerül. Először a dallamos punk-rock elsőszámú kanadai talentuma, a Billy Talent tartja meg február elején elhalasztott, de még mindig aktuális lemezbemutató koncertjét, így a hazai rajongók végre hallhatják élőben a Dead Silence címen tavaly szeptemberben megjelent negyedik stúdiólemez dalait. Előzenekar a kecskeméti Know Your Otherside lesz.

 

Július 5.



TIMBRE SELECT (DE)

Helyszín: Corvintető

Kezdés: 20:00

Belépő: 500 Ft

Facebook eseményoldal

"Kölni nyári éjjelek hangulata” - hmm, ez hogy hangzik? Az NVC brigádja szerint valahogy úgy, mint a liberális német városban élő-ténykedő pár, a Timbre Select zenéje, ami a germán minimal/house-t fura hangokkal, mély vokálokkal és jó adag humorral üdíti. Szóval, ez amolyan klassz kis iszogatós, lazulós, a nyarat élvezős estének ígérkezik, amelynek budapesti hangulatfelelősei Seres, Sinko, Ioda, Dr Zoidberg és Subotage lesznek.

 

Július 8.



KARMA TO BURN (USA)

Helyszín: A38 - PestiEst Tetőterasz

Kezdés: 19:00

Belépő: 2000 Ft

Kompromisszummentes stoner rock: a kilencvenes évek derekán létrejött nyugat-virginiai Karma To Burn trió olyannyira a saját útját járja, hogy a bemutatkozó albumuk sikertelensége után inkább kirúgták a kényszerből bevett énekest, mintsem abban a formában folytassák tovább, még ha emiatt ejtette is őket a világ legbefolyásosabb metálkiadója, a Roadrunner. Ők ugyanis az instrumentális zenében érzik otthon magukat, amellyel a hét év szünet utáni, 2009-es újjáalakulásuk óta örvendeztetik tovább a műfaj híveit. Hosszú idő után játszanak újra Budapesten, az egri Shapat Terror vezeti fel a koncertjüket.

 

Július 9.



SUICIDAL TENDENCIES (USA)

Helyszín: Zöld Pardon

Kezdés: 20:00

Belépő: 800 Ft

Facebook eseményoldal

Suicidal for life! Ha jön a Suicidal Tendencies, akkor arra menni kell, ennyi, az idősebb hc-seknek nincs mit magyarázni, a fiatalabb generációk meg jó ha tudják, melyik Los Angeles-i banda bandanája alól bújt elő a műfaj tulajdonképpen, hogy aztán megszámlálhatatlan együttes számára legyen iránymutató a Biohazardtól a Sepulturán át a System of a Downing az elmúlt harminc évben. De az elnyűhetetlen frontember Mike Muir intézményesült csapásmérő egységét persze lehetetlen utánozni, így senki más nem nyomja a thrash-punk-funk-metált, mint ők, nem is lehet megunni soha.

 

Július 10.



CRYSTAL CASTLES (CAN)

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: elővételben 4900 Ft, a helyszínen 5500 Ft

Facebook eseményoldal

A kanadai Crystal Castles duó lételeme a szokatlanság (mondjatok még egy zenekart, amelyik az internetet elsöprő első száma után alakult meg), miért pont a 2011-es Sziget-fellépés utáni újabb magyarországi koncertjük alakult volna normálisan: az eredeti február végi időpontot törölték, helyette viszont lett két dátum, ráadásul egymás utáni napokon, egyformán vízparti helyszíneken. Így július 10-én az A38-on, 11-én a Balaton Soundon kaphatunk kaotikus dózist Alice Glass és Ethan Kath hol delejező, hol irritáló, de mindenképpen erőteljes hatást kiváltó chiptune-os, eleltropunkos lo-fi szinti-zajelektronikájából. Vajon a Dunán vagy a Balatonnál kavarják fel jobban a vizet?

 

KRS-ONE (USA)

Helyszín: Budapest Park

Kezdés: 20:00

Belépő: elővételben 3999 Ft, a helyszínen 4999 Ft. Balaton Sound napijeggyel és bérlettel a koncert ingyenes.

Facebook eseményoldal

Biztosan járnak rendőrök is KRS-One-koncertre, ahogy az is biztos, hogy nem ők üvöltik a Sound of da Police-t, mint mindenki más. A bronxi rappernek ez a - méltán - legismertebb száma, de a hiphop egyik nagy tanítójaként egész életművével, a Boogie Down Productions-től az elmúlt húsz év szólólemezeiig ott a helye a műfaj kulcsfigurái, élő legendái között. Az egyetlen KRS-One a hiphop negyven évét ünneplő, délutántól estig tartó, breaktánc, dj-zés- és freestyle-bemutatókkal, graffiti-kiállítással és beszélgetésekkel tarkított buli fénypontjaként lép színpadra. Woop-woop!

https://recorder.blog.hu/2013/06/28/crystal_castles_billy_talent_krs-one_suicidal_tendencies_ketheti_zenei_programajanlo
Crystal Castles, Billy Talent, KRS-One, Suicidal Tendencies - kétheti zenei programajánló
süti beállítások módosítása