Craig David Veszprémben villant

2013.06.26. 13:35, Frontrecorder

Craig_David2.jpg

(X) Craig David rajongói az elmúlt hónapokban a brit R&B-énekes dalai mellett a kockahasától is elájulhattak. Saját állítása szerint a megszállott edzőterembe járás a művészetét, kellő koncentráltságát szolgálja. Nos, aki nem csupán a popikon bicepszére kíváncsi, megnyugodhat: július 20-án, a VeszprémFest nagyszínpadán Craig David a slágereit is megvillantja.

Ha valaki 10 évvel ezelőtt Craig Daviddel akart találkozni, akkor Southampton valamelyik garázsában kellett körülnéznie. Manapság viszont már egész máshol lehet rábukkanni világ körüli turnéja állomásain: az adott helyszínhez legközelebbi edzőteremben. Ha éppen nem színpadon, próbateremben vagy stúdióban van. Persze történt addig egy s más, míg a külvárosi brit garage-zenészből az idei VeszprémFesten is fellépő, a zenei határokat és saját izmait folyamatosan feszítő popikon lett.

A röpke egy évtizedes karriertől az is megszédülne, aki csak olvas róla. Ivor Novello-díj, több mint 13 milliós lemezeladás, két listavezető és 13 első tízbe kerülő sláger, óriási siker Amerikában, telt házas koncertek szerte a világon. Mindezek ellenére az énekes-dalszerző, az angol zenei élet legsikeresebb férfi szóló “exportcikke” a hihetetlen üzleti sikert képes egyensúlyban tartani a hitelességgel. A UK garage-tól kezdve a lecsupaszított akusztikus hangzáson át az elektronikus beütésű R&B-ig, 13 top 10-es dalával (köztük a Fill Me In, a 7 Days, a Walking Away, a What’s Your Flava, a Hot Stuff) részese lett a brit popzene új alapokra helyezésének.

Craig David koncertje a veszprémi Szentháromság téren július 20-án este kilenckor kezdődik, további infók a Facebook-eseményoldalán.

https://recorder.blog.hu/2013/06/26/craig_david_veszpremben_villant
Craig David Veszprémben villant
süti beállítások módosítása