What The FAQ - Szűcs Zoltán (Real Action, Attraction) válaszol

2013.06.22. 12:25, rerecorder

real action.jpg

Június 8-án a legjobb országimázs-építő húzással az egykori breaktáncos, Hip Hop Boyz- és Nox-tag, Szűcs Zoltán, azaz Real Action által alapított Attraction árnytáncos látványszínház megnyerte a legrangosabb tehetségkutató-műsort, a Britain’s Got Talentet. Az Attraction most világattrakció lett, a brit királynő előtt szerepelnek, Las Vegas-ban lépnek fel (a csapat felduzzasztásához éppen táncosokat keresnek Facebook-oldalukon) és vezetőjük még azt is megmondja, hogy What The FAQ.

attraction 2.jpg- Mi a legkorábbi emléked?

- Talán az, amikor 8 évesen táncoltam a szüleimnek.

- Mi volt a gyerekként elkövetett legnagyobb hülyeséged?

- Sok ilyen volt. Szerintem a legnagyobb az az, amikor 13 évesen elhagytam a lakáskulcsot és felmásztam a második emeletre kintről az erkélyen.

- Ha visszamehetnél az időben, milyen tanácsot adnál a tinédzserkori önmagadnak?

- Ugyanezt javasolnám neki. Azt, hogy dolgozzon kitartóan, tűzzön ki egy célt és legyen alázatos. Én ezt mindig is így csináltam és szerintem jól alakult az életem.

- Mit jelent számodra az újrakezdés?

- Én mindig úgy képzeltem a dolgokat, hogy ha valaminek vége van, azt le kell zárni, azzal nem kell foglalkozni és tovább kell lépni előre. Új utakat kell keresni. Én ezt mindig is így csináltam. Annak idején, amikor feloszlott a csapat, akkor is kitűztem magamnak a célt és haladtam előre. Nem azzal foglalkoztam, hogy mi történt, nem ezen keseregtem.

- Miben hiszel?

- Kitartásban, alázatban, ez a legfontosabb szerintem.

- Mi a legnagyobb erényed?

- Reálisan látom a dolgokat és azt, hogy honnan jöttem.

- Mi a legnagyobb bűnöd?

- Kicsit hirtelen vagyok, néha meggondolatlanul teszek dolgokat, de ezeket meg tudom bánni.

attraction 6.jpg- Mit énekelsz a zuhany alatt?

- Nem szoktam énekelni a zuhany alatt.

- Mit számodra a Real Action?

- Kevesen tudják, de ez a név még breaktáncoskoromból származik. Ott kaptam, ott találtam ki és emeltem át a Hip Hop Boyzba. Ez a név tükröz engem.

- Electric boogie vagy break?

- Electric boogie-val kezdtem, breakkel folytattam, de inkább a break, a breaktánc sokkal jobban tetszik.

- Csillag születik vagy Ki mit tud?

- Totálisan más a kettő, attól függetlenül, hogy mindegyikben tehetségeket kutattak. A Ki mit tud?-ot megnyertük, a Csillag születikből kiestünk, de azt gondolom, hogy mind a kettő egy fontos lépcső volt az életemben. A Ki mit tud? volt az első impulzus, ami egy nagy visszaigazolás volt. A Csillag születikben pedig elindult Magyarországon az Attraction, így attól függetlenül, hogy kiestünk, a csapat karrierje itt kezdődött.

- Das Supertalent vagy Britain’s Got Talent?

attraction 7.jpg- Ez már egyértelműbb, bár a Supertalentet is nagyon jól éltük meg és nagy siker volt, de a Britain’s Got Talent a világ legnagyobb tehetségkutató versenye, tehát ha meg sem nyertük volna, már az is akkora eredmény lett volna, amivel az egész világon ismertté váltunk. Ez egy hihetetlen dolog volt már az első pillanattól kezdve.

- Hip Hop Boyz vagy Nox?

- Szintén teljesen más dolog a kettő. A Noxnak, azt a verzióját, amibe engem felkértek, hogy alkossam meg, és vegyek részt, azt nagyon szerettem. Az egy nagyon progresszív, előremutató, újszerű dolog volt. Eredetileg külföldre készült, így vállaltam el, de aztán Magyarországra került ez a történet. Mind a kettő egy érdekes kihívás volt. A HHB-nál több időt töltöttem el, mint a Noxnál, tehát nehéz ezt a kettőt összehasonlítani. Azt gondolom, hogy egy újszerű dolog volt, az életembe egy teljesen más képet hozott és aztán ugyanúgy túl tudtam lépni rajta, mint máson, mert jött az újabb kihívás.

- Mi a kedvenc magyar lemezed vagy dalod?

- Az Új naptár a Hip Hop Boyztól, mert az rólam szól (nevet).

- Vinyl vagy cd?

- A vinyl lemez egy nagyon jó dolog volt és egy teljesen más hangulatot adott mindennek. A cd kicsivel személytelenebb.

- Rádiót hallgatsz vagy tv-t nézel inkább?

- Mostanában maximum a rádióra van időm, de igazából nincs egyikre sem.

- Tévéműsor, amit nem hagynál ki?

- Trükkös kérdés... a Britain’s Got Talent?!

attraction 3.jpg

- Melyik könyv volt rád a legnagyobb hatással?

- A könyvekre is nagyon régen jutott időm. Gyerekkoromban olvastam a legtöbbet. Akkorról maradtak meg a Karl May regények. Nagy hatással voltak rám a winnettou-s könyvek és az ehhez hasonló vadnyugati történetek. Nem volt konkrétan kedvencem sose, csak úgy faltam a könyveket.

- Kivel szeretnél közös fotót magadról?

- A feleségemmel és a családommal, mert azt vettem észre, hogy a legkevesebb közös fotónk nekünk van. Amikor együtt vagyunk vagy én fotózom őket a két gyerekkel vagy fordítva. Amikor mindannyian rajta vagyunk, az egész család, az nagyon ritka.

- A magyar nép nem politikára termett. Szerinted ez igaz vagy hamis?

- Nem szeretek foglalkozni a politikával és nem is szoktam. Nem szoktam ezeket az eseményeket követni. Nem tudom, hogy ki az aktív és ki az, aki nem, és akik aktívak, azok hogyan gondolkodnak.

- Magyarnak lenni annyi, mint...

- Úgy tudok csak válaszolni, hogy hogyan élem meg ezt. Az a legjobb, ha tiszteletet tanúsítasz a másik nemzet iránt és akkor te leszel az igazi magyar és ők is tudják, hogy mi a magyar.

- A boldogság egy...

- …eufórikus állapot.

- A legféltettebb kincsem...

- …a családom.

- Akkor sírtam utoljára, amikor...

- …a Britain’s Got Talent színpadán kimondták, hogy az Attraction megnyerte a döntőt.

attraction 5.jpg
- A tehetség egy ...

- …olyan dolog, amit folyamatosan gondozni és ápolni kell.

- A siker ...

- …egy pillanatnyi állapot, amit megtartani sokkal nehezebb, mint megszerezni.

- Mi történik velünk, amikor meghalunk?

- A szeretteinkben tovább élünk.

- Mondj valamit magadról, amit még egyetlen interjúban sem árultál el!

- A zord külső érző lelket takar.

WHAT THE FAQ INTERJÚROVATUNK LEGUTÓBBI JELENTKEZÉSEKOR GESZTI PÉTERT KÉRDEZTÜK.

- Mik voltak számodra a leginspirálóbb zenék, amikor elkezdtél táncolni, és amikor elkezdtetek zenélni a Hip Hop Boyzzal?

- Rajongani senkiért nem rajongtam, minden korszaknak megvolt a maga kis kedvence. Ha valamit nagyon ki akarok emelni, akkor Bobby Brown, MC Hammer, Afrika Bambaataa a brékes korszak megfelelői. De napjainkban is vannak, amik tetszenek. Emeli Sandé vagy épp Adele. Minden korszakomnak megvan az a kedvence, ami inspirál bizonyos dolgokra. Abszolút vizuálisan hallgatom a zenéket, képzelem mögé a képet, amit esetleg én megalkotok, elképzelek.

- Van most olyan zene a tarsolyodban, amire látod már, hogy milyen következő produkciót lehet felépíteni?

- Azt hiszem most már eljutottunk arra a szintre, hogy a produkcióhoz készítessünk zenét és ne valamiből válasszunk. Viszont rengeteg zene tud inspirálni, egyes dalokban annyi érzelem van.

- És már van kiszemelted a zeneszerzésre?

- Még nincs, de az a fontos, hogy legyen valaki, akivel együtt tudok dolgozni és megértse azokat a képeket, amik az én agyamban megvalósulnak, és tudja, hogy azt zenébe hogyan lehet átültetni. Ez nagyon fontos, hogy a képi megjelenésnek és a zenei hangzásnak szimbiózisban kell lennie. Ekkor lesz teljes az egész.

attraction 4.jpg

- Mikor lesz látható a produkció Magyarországon is?

- Még tárgyalási szakaszban vagyunk, most egyeztetünk egy csomó mindent, úgyhogy erről még nem tudok nyilatkozni, de biztos, hogy látható lesz. Magyar táncosokkal szeretnénk bővülni, fel kell duzzasztani a csapatot, mert egy nagy színpadi produkciót csak több táncossal tudunk megvalósítani. Úgyhogy várjuk a tehetséges magyar táncosok jelentkezését. A Látványszínház hivatalos Facebook-oldalán lehet jelentkezni. Szívesen látunk minden magyar táncost!

- Hogyan alakul most az életetek? Mi a menetrend?

- Júliusban megyünk a Best Of British rendezvényre, ami az Olimpiai Parkban kerül megrendezésre. London főpolgármestere hívott meg minket és 50.000 ember előtt fogunk szerepelni. Ez a legközelebbi olyan dolog, ami nagyon fontos az életünkben. Ősszel a királynő előtt is szerepelni fogunk, majd utána következik valamikor Las Vegas. Az ottani fellépéssorozatnak nincs még pontos dátuma, de több hónapig maradunk.

interjú: Dömötör Endre


az Attraction győztes előadása:


az Attraction elődöntős produkciója:


az elsőheti bemutatkozó előadás:

https://recorder.blog.hu/2013/06/22/what_the_faq_szucs_zoltan_real_action_attraction_valaszol
What The FAQ - Szűcs Zoltán (Real Action, Attraction) válaszol
süti beállítások módosítása