Quimby Csodaországban a Sziget nulladik napján

2013.06.04. 11:50, rerecorder

quimbyuj_550.jpg

A Sziget fesztivál idei nulladik napján, augusztus 6-án a "Fesztiválköztársaság" átalakul Csodaországgá, melynek közepén, a Nagyszínpadon a Quimby egy ide komponált, egyszeri és megismételhetetlen világot varázsol maga köré - egy erre az alkalomra megálmodott - mesebeli hangulatú koncert keretében, míg a Világzenei Nagyszínpadon az idén negyven éves Muzsikás zenekar világsztárokkal kiegészülve lép fel.

4734_nagy.jpgA Sziget nulladik napjára a Quimby átveszi a programkomponálást és "egy hamisítatlanul quimbys kulturális élményparkot rendez be, hogy olyan összművészeti élményhömpölyt nyújtson a látogatóknak, amelyből kiderül, a Sziget Fesztiválköztársaság egy Csodaország, ahol sok fura dolog történik, egy izgalmas, kreatív és szerethető hely. A nulladik nap quimbys eseménysorában egy, a Nagyszínpadon történő, erre az alkalomra komponált szuperkoncert mellett, közel 20 kulturális program varázsolja el a közönséget, Lewis Caroll meseregénye, az Alice Csodaországban mintájára. A Sziget - erre az egy estére - a “nyúl üregévé” válik, amibe minden látogató egyesével belecsúszik: a Sziget az a felfedezésre váró Csodaország, melyben számtalan érdekes, izgalmas, eredeti dolog történik - cirkusz, akrobatika, látványszínház, irodalom, akusztikus koncert, világzene, táncház és világzene, vetítés, tánc, slam poetry – s megannyi más, a Quimbyn kívül például lesz még  Firewater-, a Mardi Gras.bb-, az Urban Voodoo Machine- és Ripoff Raskolnikov-koncert is, a rajongók pedig a szextett Facebook-oldalán szavazhatnak a programba bekerülő dalokról.

A Quimby Csodaországban akciósorozat és produkció a K-hídtól a Nagyszínpadig tartó középső részre és annak környékére koncentrálódik, s a zenekar tagjai több helyen feltűnnek majd. A megérkezés tulajdonképp egy belépés egy alternatív, bizarr, meghökkentő, különös és eklektikus valóságba, egy olyan színes karneváli hangulatba, ahol azok lehetünk, akik a hétköznapokban is legszívesebben lennénk. Quimby Csodaországban címmel - a Bookline Könyvek gondozásában - erre a napra időzítve megjelenik a 22 éves zenekar történetét feldolgozó riportkönyv is, amiben regényes keretek között végre megismerhető lesz, hogyan vált a dunaújvárosi iskolazenekar Magyarország egyik legfontosabb és legérdekesebb csapatává, miközben "mindent megittak, mindent elszívtak, minden nőt..." A riportkötet másfél éves interjúsorozat után áll össze, hogy végre minden részlet és érdekesség kiderüljön a zenekarról, miközben talán egy újabb képet kaphatunk a rendszerváltás utáni Magyarországról."

ÉS KISS TIBI ORSZÁGÉRTÉKELŐ INTERJÚJÁT OLVASTAD MÁR?

A nulladik nap másik attrakciója a "nemzeti intézménynek" számító Muzsikás 40. születésnapi koncertje lesz, melyen számos vendég kíséretében ad eseményszámba menő koncertet. A vendégek közt ott lesz Alexander Balanescu, a Woven Hand zenekar, az Amadinda ütőegyüttes, Jandó Jenő zongoraművész és sokan mások.

A Nulladik napi Quimby Csodaországban és a jubileumi Muzsikás koncertre a jegyek elővételben 6.990 forintért, a kapuban 7.900 forintért kaphatók. Az elővételes időszakban 5000 vásárlónak, akik a Sziget weboldalán, a www.sziget.hu oldalon veszik meg jegyet, lehetősége lesz a belépő mellé Quimby könyvet is vásárolni, a jeggyel együtt 7900 forintért.

A Csodaország 17 órakor tárja ki kapuit, a Muzsikás 20 órakor, a Quimby 20.30-kor lép színpadra, de a zenekar tagjai már a korábbi programokban is felbukkannak majd.

Az OTP Bank számlatulajdonosai és bankkártyabirtokosai külön örülhetnek, hiszen a pénzintézet idén is kiemelt támogatója lesz a Sziget Kft. által rendezett nyári fesztiváloknak, ami nemcsak azt jelenti, hogy a bank saját színpaddal jelenik meg a VOLT mellett a MasterCard Balaton Soundon, a Szigeten pedig a Világzenei Színpad névadója lesz, de egyes festival-goer ügyfelei jókora kedvezményekkel juthatnak be a legjelentősebb nyári zenei eseményekre.

A 0 Ft-os számlák – Simple és OTP Junior – tulajdonosai számára kínálunk különböző kedvezményeket, amelyek kialakításakor fontos szempont volt, hogy az igazodjon a fesztivállátogatási szokásokhoz. A Simple ügyfelek a VOLT-ra vagy a Szigetre tudnak féláron napijegyet venni” – mondta Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketingigazgatója. „A 24 év alatti fiatalok, az OTP juniorosok pedig 50%-kal olcsóbban juthatnak Sziget-bérlethez, illetve 0. napi jegyhez a VOLT fesztiválra” – tette hozzá. „A fesztiválozóknak érdemes idén is magukkal vinni PayPass kártyájukat, hiszen azzal egyszerűen fizethetnek valamennyi szigetes fesztiválon és külön fesztiválkártyát se kell kiváltani. Az OTP Bank által kibocsátott PayPass bankkártyák nemcsak a fesztiválokon használhatóak, hanem valamennyi MasterCard vagy Maestro kártyaelfogadást biztosító helyen Magyarországon és világszerte hagyományos és – ahol az elfogadásra alkalmas terminál található – PayPass tranzakciókra is” – tette hozzá az OTP Bank marketingigazgatója.

https://recorder.blog.hu/2013/06/04/quimby_csodaorszagban_a_sziget_nulladik_napjan
Quimby Csodaországban a Sziget nulladik napján
süti beállítások módosítása