King Kong mint musical - benne egy új Avalanches-felvétellel

2013.05.09. 09:17, rerecorder

king kong.jpg

Valamiért kissé bizarr ötletnek tűnik musicalt készíteni a King Kongból, de Melbourne-ben 2013 júniusában mindenesetre bemutatnak egy ilyent, aminek Marius de Vries szerezte, rendezte össze a zenéjét (az angol dalszerző-producer dolgozott a Massive Attack-kel, Björkkel, Madonnával), de ami az igazi hír, hogy a darabban megszólal egy új Avalanches-felvétel is. Erre nagyjából 12 éve vár a világ.

The+Avalanches.jpgAz Avalanches 2000-ben megjelent Since I Left You című lemeze korszakalkotó sample-popot tartalmaz, melyet sokáig nem akart, aztán úgy 2005 óta (amióta hivatalosan dolgoznak a második lemezen az ausztrál zenekar tagjai) nem tudott folytatni a formáció. Szinte évente jönnek biztató jelek, hogy most már hamarosan tényleg megjelenik az az album, de egyelőre semmi hivatalos hír nincsen erről. Ami viszont most van - egy tavaly közzétett (az egykori Silver Jews-frontember David Berman közreműködésével készült) A Cowboy Overflow Of The Heart című demó után - az egy új stúdiófelvétel a de Vries-féle King Kong musicalhez. Igaz, hogy "csak" egy feldolgozás egy Get Happy című sztenderdből, de legalább annak a jele, hogy valamit képesek voltak finalizálni a pepecselős ausztrálok. A második lemezről amúgy annyit lehet tudni, hogy már felvettek hozzá egy Jennifer Herrema (Royal Trux) és egy Danny Brown közreműködésével készült dalt és talán Ariel Pink is énekel egy-két szerzeményben. Az Avalanches-nek tulajdonított titokzatos 2011-es mixtape-ről viszont az derült ki, hogy mégsem ők állnak mögötte, a rajta hallható Avalanches-trekk pedig egy nagyon régi demó.

A King Kong - The Eighth Wonder Of The World című musicalben az Avalanches-trekken kívül hallható lesz a Justice a Massive Attack-tag, Robert Del Naja és az Elbow-frontember Guy Garvey is.

Íme egy részlet a műben felhangzó dalokból, közte a Get Happy című Avalanches-tétellel:


na jó, és akkor hallgassuk meg a még mindig zseniális Frontier Psychiatrist-ot:

https://recorder.blog.hu/2013/05/09/king_kong_mint_musical_benne_egy_uj_avalanches-felvetellel
King Kong mint musical - benne egy új Avalanches-felvétellel
süti beállítások módosítása