Játszóteret neveznek el MCA-ről

2013.05.02. 15:20, Frontrecorder

mcakislanya.jpg

Ha minden igaz, péntektől Adam Yauch, azaz MCA nevét viseli egy játszótér Brooklynban. A Beastie Boys alapító rappere 47 éves korában, tavaly május 4-én hunyt el.

A jómódú Brooklyn Heights városrészben található játszótér eddig a Palmetto nevet viselte, az átnevezés ötletét először a környéknek szentelt blog dobta be egy éve, igaz, abban a posztban egy másik gyermekek hancúrozására szolgáló szabadidőpark névcseréje vetődött fel. A javaslat mögé hamar egész lakossági mozgalom szerveződött, amely úgy tűnik, most célt is ért - habár az átkeresztelést hivatalosan nem erősítették meg. Mindenesetre, a New York Times híradása is tényként kezeli az Adam Yauch Playground pénteki felavatását, amelyre természetesen Ad-Rockot és Mike D-t, a Beastie Boys két élő tagját is várják. Mi szurkolunk, hogy a névcsere megtörténjen, és reméljük, a gyerkőcöknek jogukban áll majd partizni a játszótéren, amely egyébként így néz ki:

palmetto.jpg

Adam Yauch halálának közelgő egyéves évfordulója egy másik projektnek is új löketet adott: a napokban jelentették be, hogy Ad-Rock és Mike D nekifog az évek óta tervezett, de MCA halálával jegelt Beastie Boys-memoárnak. A tervek szerint 2015-ben megjelenő kötet nem hagyományos biografikus emlékirat lesz, hanem személyes elbeszélések, fotók és egyéb képanyag laza szerkezetű és szabadon csapongó keveréke, amelyben a két szerző a zenekar története mellett a Beastie Boys érdeklődési körébe tartozó témákat is feldolgoz. 

Apropó, Beastie Boys-történelem, ugyancsak pár napja tette közzé legújabb művét a Blank On Blank kollektíva, amely ezúttal a New York-i hiphop-trió egy eddig nem hallott 1985-ös rádióinterjúhoz készített animációt:

Bónusz: friss, ingyen letölthető Beastie Boys-remixek a chicagói Jeremiah Jae-től, mutatóba íme az Intergalactic sajátos átértelmezése:

https://recorder.blog.hu/2013/05/02/jatszoteret_neveznek_el_mca-rol
Játszóteret neveznek el MCA-ről
süti beállítások módosítása