Magyarradar - SILF

2013.04.18. 15:08, rerecorder

silf.jpg

A márciusi-áprilisi Recorder magazinban nemcsak Globárradar, hanem Magyarradar néven is indítottunk új rovatot, melyben a legjobb új hazai előadókra fogjuk felhívni a figyelmet. A Pegazusok nem léteznek nevű formáció után egy szintis-elektronikus duóra: Synth I’d Like Fuck, avagy sötéten szexi acid-technóra hangszerelt analóg szintipornó-fantáziák Budapestről.

Megalakulás éve: 2011

Tagok: S Olbricht - dobgépek (Roland Tr-626, TR-707, TR-505, KORG KPR-77), Alpár - analóg szinyók (Roland SH-101, Juno-106, Korg Poly-800, Yamaha FB-01)

Stílus: buddy cop tévésorozat soundtrack

Hatások: Pleasure Zone, Z Factor, Larry Heard, Model500, Fingers Inc, Ricky Jones...

Kiadó: Farbwechsel (farbwechselrecords.com)

silflive.jpgTörténet: Zajos techno és acid formációként kezdtük, két szinti és egy dobgép felállásban, aztán ahogy gyűltek az alkalmi vételes vasak és kezdtük megszokni a dolgot, egyre muzikálisabb lett a hangulat. SILF néven a legelső nyilvános megmérettetésünk Toldiban volt 2012 nyarán, amelyre a zenék nagy részét előző este raktuk össze, de működött a dolog, megadta a lendületet a továbbiakhoz. A tavalyi nyár és ősz elég termékeny lett, így volt miből összeválogatni az első EP anyagát, amit a saját kiadónknál, a Farbwechselnél jelentettünk meg idén januárban, a digitális formátum mellett (50 darab) kazettán is. Közben volt még néhány koncert, a Toldiba is visszatértünk, a brooklyni Led Er Est előtt játszhattunk decemberben. Még azon a héten volt szerencsénk Prágában is zenélni, aztán játszottunk az Acid Karácsonyon is szellemi vezetőnk, Andy Jenkinson (Ceephax Acid Crew) előtt. Ami a kezdetektől végig kísér(t) minket, az a technika ördöge: remek dolog vintage hangszereket használni, szép a hangjuk, még rájuk nézni is öröm, de ritka az olyan pillanat, amikor épp minden működik.

Megjelenések: Silf EP (Farbwechsel, 2013), plusz 1-1 trekk a FreakyHouse Video Games For Bunnies EP-jén és a Rakéta Mixtape 001-en.

Küldetés: "Az amerikai kormány megkért minket, hogy mentsük meg a világot.”

Jövőkép: Készülőben a következő EP, amelynek világrahozatalánál reményeink szerint már egy másik kiadó fog bábáskodni. Tavasszal koncertezünk párat, ha minden jól megy közben a vizuál rész is elkészül, és akkor végre igazi A/V show-t nyomhatunk. Nyáron pedig ismét a stúdióban izzadunk majd.

Szexepil: Jani Dániel (a Farbwechsel grafikusa)

Mellékprojektek: S Olbricht nemrég készült el a második szólólemezével, ami hamarosan megjelenik az Opal Tapes kiadónál. Alpár pedig dolgozik az elsőn.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Polgár Odett lájkolt minket Facebookon!


a SILF 2013 januárban megjelent EP-je teljes egészében:

a Satellite Phone Blinks Red Light rövidített verziójának klipje:

 

a Birtalan Áronnal közös négytételes Wavelenghts Of Destruction Sessions:

https://recorder.blog.hu/2013/04/18/magyarradar_silf
Magyarradar - SILF
süti beállítások módosítása