Bármit zenévé alakíthatunk a Yellofierrel

2013.04.02. 15:05, Frontrecorder

yellofier.jpg

Boris Blank, a Yello vezetője valamint a svéd avantgárd elektronikus zenei producer Håkan Lidbo elképzelései alapján született meg a Yellofier nevű új app, amellyel bármilyen hangból játszi könnyedséggel, akár percek alatt kész zeneművet kreálhatunk. Feltéve, ha van iPhone-unk vagy iPad-ünk, lévén az alkalmazás Apple mobileszközökre készült. 

A Yellofier alapelve egyszerű, de nagyszerű: vegyünk fel a környezetünkből, hangszerekből, tárgyakból vagy bármilyen egyéb forrásból eredő hangokat, majd azokat tetszőleges sorrendben és módon kombinálva hozzunk létre saját zeneművet. Szerencsére maga az alkotási folyamat ugyancsak gyerekjáték: az appban a hangokat színes kockák jelölik, amelyeket az érintőképernyőn az ujjunkkal forgathatunk és rakhatunk sorba. A hangokat szekvenciákba rendezhetjük, és számos módon effektezhetjük. Az általunk rögzített hangok mellett lehetőségünk van a programba hangfájlokat importálni, például emailből, sőt, az apphoz kapunk előre beépített hangkészletet és zeneszámokat is, méghozzá az elektronikus zene olyan neves képviselőitől, mint a Booka Shade, Carl Craig, Henrik Schwarz, Matt Johnson, az Orb, az Orbital, Trentemøller, és persze Boris Blank, a Yellofier "producere". A Yellofierrel készült kompozíciónkat, ha arra érdemesnek tartjuk, megoszthatjuk Facebookon vagy feltölthetjük Soundcloudra. A zenekészítő alkalmazás jelenleg ingyen letölthető az iTunes App Store-ból.

Hogy milyen remek szórakozást ígér a Yellofier, azt nem is lehetett volna meggyőzőbben szemléltetni, mint az alábbi oktatóvideó, amelyben a két ötletgazda, Boris Blank és Håkan Lidbo egy kedélyes közös hússütést zenésít meg:

Érdekes módon a Yellofier reklámszpotja is a konyhazenére épít: 

A Yellofier az Electronic Beats-szel közösen versenyt is hirdetett, amelynek keretében június 1-jéig várják a programmal készített zeneműveket. A nyertes jutalma, hogy egy napon át yellofierezhet Boris Blank társaságában Zürichben, továbbá alkotása rákerül az Electronic Beats soron következő válogatására.

https://recorder.blog.hu/2013/04/02/barmit_zeneve_alakithatunk_a_yello_appjaval
Bármit zenévé alakíthatunk a Yellofierrel
süti beállítások módosítása