Csúnya véget ér a sorozatos hűtlenkedés a Yeah Yeah Yeahs új klipjében

2013.03.27. 13:04, Frontrecorder

yyysacrilege.jpg

Ha még a pappal is paráználkodsz, máglyára vetnek - ez a "tanulsága" a Yeah Yeah Yeahs új klipjének, amely az amerikai zenekar április 16-án megjelenő negyedik stúdióalbumának első kislemezdalához, a gospeles Sacrilege-hez készült, a brit szupermodell-színésznő Lily Cole főszereplésével. 

A zárt közösségbe helyezett, időben visszafelé játszódó, a vallásos képmutatást kipellengérező kisfilmet a zseniális francia Megaforce brigád jegyzi (akárcsak korábban Madonna Give Me All Your Luvin'-jának és az Is Tropical The Greeks című dalának videóit). A történet középpontjában álló lány a házassága után a kisváros (vagy falu) minden prominens képviselőjével - köztük egy idősebb nővel - megcsalja a férjét, amivel semmi gond nem lenne, ám testi bájainak a jóképű fiatal pap sem tud ellenállni...

Az erőteljes klipet kapott dal nemcsak a Mosquito című új Yeah Yeah Yeahs-album első single-je, hanem a nyitódala is egyben, amelyet Karen O-ék a TV On The Radio-s Dave Sitek, illetve a poszt-punk éra legendás producere (majd az Arcade Fire és a Nick Cave And The Bad Seeds lemezein is dolgozó), Nick Launay segédletével rögzítettek. Ugyancsak producerként vett részt az album elkészítésében az LCD Soundsystem egykori vezére, James Murphy, egy számban pedig a beteg rapperkarakter Dr. Octagon működött közre. Ami azt illeti, elég beteg a Mosquito borítója is, íme:

yyymosquito.jpg

https://recorder.blog.hu/2013/03/27/csunya_veget_er_a_sorozatos_hutlenkedes_a_yeah_yeah_yeahs_uj_klipjeben
Csúnya véget ér a sorozatos hűtlenkedés a Yeah Yeah Yeahs új klipjében
süti beállítások módosítása