Visszatér a Kaukázus!

2013.02.25. 08:52, rerecorder

kaukazus.jpg

A Kaukázus megalakulásának tizedik évfordulójára áll össze, az első koncert április 27-én lesz, majd fesztiválfellépések és új anyag is várható.

A Kardos-Horváth János gitáros-énekes vezette Kaukázus, az elmúlt tíz év egyik legsikeresebb „klubos-fesztiválos” formációja, a „MR2-petőfi rádiós” éra emblematikus együttese 2010. január 2-án lépett fel utoljára. Fűrész Gábor basszusgitáros, Toldi Miklós dobos és Fodor Máriusz billentyűs az elmúlt években a még Kardos-Horváth Jánossal alakított, de az utóbbi években már Kardos-Horváth nélkül üzemelő Magashegyi Undergrounddal volt aktív, Fodor és Toldi a Carbonfools énekesével, Fehér Balázzsal Rocket Science néven is projektezik, a gitáros és más hangszereken is kompetens Toldi ráadásul szólóban is aktív. Kardos-Horváth K2, Kákettők és Kafkaz néven is zenél, de készített gyerekzenés anyagot is, melyről a felnőtt-kompatibilis Földlakó lett popsláger.


HAMAROSAN VISSZATÉR EGY IGAZÁN LEGENDÁS ZENEKAR IS, AZ EURÓPA KIADÓ.


Ami a mostani reuniót illeti, a zenekar kijelentette, nem nosztalgiázásról van szó, a tagok az összerázódás után új anyagon dogoznak majd, amelynek első jeleit már a fesztiválszezon idején hallhatja a közönség – ez pedig azt is jelenti, hogy a Kaukázus természetesen ott lesz a nagyobb nyári fesztiválokon is. Mindazonáltal nem terveznek sok fellépést, azt szeretnék, hogy „minden koncert emlékezetes legyen”. A zenekar, mely a Kardos-Horváth János (ének, gitár, basszusgitár), Fűrész Gábor (gitár), Fodor Máriusz (billentyűk), Toldi Miklós (dob) felállásban tér vissza, április 27-én a Budapest Parkban adja első koncertjét. A zenekar alapfelállása a koncerteken alkalmanként session-zenészekkel és meghívott régi tagokkal egészül(het) ki.


a visszatérő koncert Facebook-eseményoldala


a koncert beharangozója:

https://recorder.blog.hu/2013/02/25/visszater_a_kaukazus
Visszatér a Kaukázus!
süti beállítások módosítása