A Warner viheti a Parlophone-t

2013.02.08. 16:49, Frontrecorder

parlophonewarner.jpgMeglepetésre nem a befutónak tartott Sony-BMG együttes ajánlata lett a nyerő a Parlophone kiadó (illetve kiadói csoport) kiárulására indított árverésen, hanem a Warner Music Groupé, amely 487 millió font készpénzért vásárolta meg a nagy múltú brit lemezcéget.

Az eleddig az EMI tulajdonában lévő Parlophone Label Group alá tartozik a Parlophone mellett a Chrysalis és az Ensign kiadó, továbbá az EMI lemezipari műveleteinek irányítása kilenc európai országban. A Parlophone katalógusának húzónevei között olyanok vannak, mint az Air, a Coldplay, a Daft Punk, David Guetta, a Duran Duran, a Gorillaz, az Iron Maiden, Kate Bush, Kylie Minogue, a Pet Shop Boys, a Pink Floyd, a Radiohead, Tina Turner ás Tinie Tempah. 

A kiadóvállalaton az Európai Bizottság rendelkezése értelmében kell túladni; ez volt az egyik feltétele annak, hogy jóváhagyják a Universal Music és a hányattatott sorsú EMI összeolvadását. A Parlophone-ra meghirdetett aukción a hírek szerint tucatnyi reménybeli vevő indult, akik közül a Sony-BMG társulás tűnt a legesélyesebbnek. Ám végül mégsem ők nyertek, hanem a legkisebb nagy kiadó, a Warner Music Group a maga 487 millió fontos licitjével. Az ügylet már megköttetett, és ugyan az Európai Bizottságnak még rá kell bólintania, gyakorlatilag hivatalosnak tekinthető. A Warnernek vételárat ez év közepéig kell folyósítania.

A Parlophone megszerzésével iparági becslések szerint a Warner 400 millió dollárral növelheti éves bevételét (amely így elérheti a 3.2 milliárd dollárt), piaci részesedését az USA-ban pedig 1,5-2 százalékkal, 20% fölé tornázva azt.

https://recorder.blog.hu/2013/02/08/a_warner_viheti_a_parlophone-t
A Warner viheti a Parlophone-t
süti beállítások módosítása