Compact Disco: Fly With You (klippremier)

2013.01.31. 11:01, rerecorder

compact-disco-2012-11.jpg

A Compact Disco képviselte Magyarországot az 57. Eurovíziós Dalfesztiválon, 2012 májusában az azeri fővárosban, Bakuban. A döntős élményeiből most klipet készített az együttes, még pedig a nemrégiben megjelent nemzetközi lemez, a Two Point Five egyik felfrissített dalához, a Fly With You-hoz. Euro-túra-vízió Amszterdamtól Bakuig – a video a Recorderen látható először.

Compact-Disco.jpgA Compact Disco az Eurovíziós szereplésnek is köszönhetően eljutott odáig, hogy nemzetközi kiadványa jelent meg, a zenekar első két lemezének (Stereoid - 2009, II - 2011) anyagából összeválogatott és a dalokat kissé felfrissített, egységesített megszólalásban bemutató Two Point Five, mely tavaly decemberben Lengyelországban jött ki, 2013 márciusában pedig Németországban jelenik majd meg. A zenekar frontembere, Walkó Csaba szerint "pozitívan folyik eddig a történet, rotációban szerepelnek Compact Disco-dalok nagyobb lengyel rádiókban, de majd tavaszra derül ki, hogy mit sikerül elérni." Az énekes most zsűritagként vesz részt a következő Eurovízióra nevezett magyar versenydal kiválasztásában: "Nagyon izgalmas hónap vár rám, hiszen értékelhetem a dalokat, amiket beküldtek a szerzők."

A zenekar legújabb klipje is kapcsolódik a közel egy évvel ezelőtti élményekhez, sőt lényegében teljesen arról szól: "A Fly With You klipje egy élménybeszámoló, ami arról szól, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál kapcsán mennyi helyre juthattunk el és milyen sok élményben volt részünk. Egyfajta tisztelgés az előtt, amit a fesztivál adott nekünk. Azerbajdzsánon kívül is sok országban, városban jártunk: voltunk Amszterdamban, Londonban, Tel-Avivban, Jeruzsálemben, ezek óriási élményt jelentettek és szerettük volna mindezt megosztani a rajongókkal. Vittünk magunkkal egy kamerát és igyekeztünk mindent dokumentálni egy videós élménybeszámolóban." Amszterdamban a legendás Melkweg színpadán is játszik a zenekar a klipben: "Elképesztő élmény volt fellépni ezen a legendás helyen, ahol annyi nagy sztár megfordult már."

A Compact Disco közben már dolgozik a harmadik sorlemezén: "az a cél, hogy ősszel megjelenhessen, egyelőre az ötletek összevetése zajlik és egész jól állunk."

A 2011-es verzióhoz képest kissé átalakított refrénnel megszólaló Fly With You című dal hivatalos videoklipje itt látható először:

A Compact Disco tavaly nyáron adott utoljára nyilvános magyar koncertet, legközelebb viszont február 15-én lép fel az Akváriumban.

https://recorder.blog.hu/2013/01/31/compact_disco_fly_with_you_klippremier
Compact Disco: Fly With You (klippremier)
süti beállítások módosítása