Local Natives: Hummingbird (albumhallgató)

2013.01.25. 16:45, rerecorder

local-natives.jpeg

A Los Angeles környékéről indult indie rockos/folkos Local Natives 2009 végén robbant be Gorilla Manor című első albumával, mely 2010-ben kapta meg az igazi figyelmet és egycsapásra független sztárzenekart csinált a kvintettből, mely tagságában azóta négyfősre csökkent, viszont nagy sokára elkészült második albumával. A Hummingbird jövő héten, január 28-án jelenik meg, de cikkünkben már végighallgatható a teljes lemez.

localnatives.jpgA Local Natives visszatérését már annyira várta a szakma és közönség, hogy a tavaly őszi CMJ fesztiválon, melyről fotósunk is tudósított, ők számítottak a fő fellépőnek, pláne, hogy szinte teljes egészében lejátszották a most megjelenő album anyagát. Kollégánknak, aki az első albumot nagyon szerette, nem voltak azonnali hatásúak az új dalok, de most mindenki eldöntheti maga, hogy mennyire felel meg a várakozásoknak a Local Natives-folytatás, mert az egész anyag előzetesen lefülelhető.

A nyugati partról a keletire (Brooklynba, hova máshova) költöző zenekart sok veszteség érte (basszusgitárosuk kiválása komolyan érintette őket és családi veszteségek is érték a tagságot), de ezekből a lehető legjobban talpra álltak. Az elsőre egyértelmű, hogy epikusabb lett a Local Natives megszólalása, több billentyűs hangszert és effektet pakoltak dalaikba, de az alapjegyek változatlanok: időtlen popdalok, folkos kiindulással, sokszor előtörő afro-popos hatásokkal. A lemezt a nationales Aaron Dessner produceri közreműködésével hozták tető alá.

A jövő héten, január 28-án megjelenő Hummingbird teljes egészében:

.
A lemez beharangozó videója, a Breakers című dalhoz:

https://recorder.blog.hu/2013/01/25/local_natives_hummingbird_albumhallgato
Local Natives: Hummingbird (albumhallgató)
süti beállítások módosítása