99 százalékban kész és ragyogóan tökéletes az új D'Angelo album – Questlove szerint

2013.01.22. 12:33, recordernews

dangelo.jpg

Lehet, hogy neo-soul mozgalom ikonikus, bár az elmúlt években saját magával és függőségeivel küzdő énekese feladhatja a leckét az olyan újgenerációs R&B sztároknak, mint Frank Ocean vagy The Weekend? Nos, ha ezt nem is hámozhatjuk ki a The Roots zenei kreatívjának és dobosának, Questlove-nak a szavaiból, azt igen, hogy ő legalábbis nagyon el van ragadtatva az idén várható új D'Angelo lemeztől. Amit persze rögtön érdemes elosztani tízzel és gyököt vonni belőle, hiszen ő a készülő album producere.

Questo elmondta a Billboardnak, hogy amikor épp nem Jimmy Fallon esti showjában püfölte a tamokat, akkor a 2000-es Voodoo című remekbeszabott albumot követő új D'Angelo-anyagon dolgozott, és az nem csak 99 százalékban készen van, de úgy hangzik, mint egy instant klasszikus. "Ő az egyetlen ember, akivel most stúdiózok, akár reggel hatig. Ezt még a saját zenekaromnak sem tenném meg, de neki igen. Most már csak az elvarratlan szálakkal kell törődni."

EGY MÁSIK NAGY VISSZATÉRŐ, DAVID BOWIE SZINTÉN TÖBB MINT TÍZ ÉVE NEM CSINÁLT ALBUMOT, ÉS EZEN SZINTÉN IDÉN VÁLTOZTAT.

"Nem túloznék, ha azt mondanám, ez a lemez talán az én generációm Sly and the Family Stone-jának There's A Riot Goin' On-ja. Potens. Funky. Egy nagyon nehezen lenyelhető pirula. Egy olyan művészről beszélünk, akinek 13 évébe telt, míg létrehozott egy új lemezt. De az embereknek 10 évébe telik majd megemészteni. Ragyogóan tökéletes. És a tény, hogy 2004-ben kezdtünk dolgozni rajta, és még mindig úgy hangzik, mintha csak öt éve jött volna ki, az bizonyítéka időtlenségének."

D'Angelo egyébként idén már vissza-visszatéregetett a mikrofon és a zongora mögé, igazolandó, hogy még mindig bűvkörébe von bárkit - a 2012-es BET díjátadón például Kanye Westtől Nicki Minaj-ig mindenkit:

https://recorder.blog.hu/2013/01/22/99_szazalekban_kesz_es_ragyogoan_tokeletes_az_uj_d_angelo_album_questlove_szerint
99 százalékban kész és ragyogóan tökéletes az új D'Angelo album – Questlove szerint
süti beállítások módosítása