Takáts Eszter: Boldogtalan boldog (dalpremier)

2013.01.16. 14:40, rerecorder

takáts eszter v2.jpg

Takáts Eszter hét éve, 2006-ban vált ismertté Rövidtáv című albumával, februárban jelenteti meg hetedik lemezét, melyen hét dal szerepel, innen az anyag címe is: Hét Remény, Szeretet. A sokrétű kiadvány legsűrűbb dala az akusztikus gitározásból tánczenébe átcsapó Boldogtalan boldog, mely a Recorderen hallható először.

Takáts Eszter 2006-os, változatos bemutatkozó albumával, a Rövidtávval egy csapásra országos népszerűségre tett szert, és azóta is töretlen lendülettel dolgozik. Kiadott további hat lemezt: először Eszter és a Gumizsuzsi néven 2007-ben a Kaucsuk Suzie-t, aztán 2009-ben a Ha egy nő szeret… című albumot, 2011-ben a Karcos üdvözletet, majd még abban az évben egy Keményvaj című EP-t is, tavaly pedig még szólókarrierje előtt indult Pavilon nevű formációjának írt dalait porolta le (az Eszter Pavilon dalai című anyag konkrétan a 2002-es felvételeket tartalmazza, újrakevert verzióban). Továbbá készült a szerzeményeiből egy négyszámos születésnapi EP is 33 Remix címmel, mely táncos verziókat tartalmaz (mások mellett a Heaven Street Sevenes Jappán átértelmezésében). Most egyfajta határvonalként az eddig eltelt hét évre és hét lemezre reflektálva egy hétszámos mini-albummal jelentkezik Eszter (mely a dalok.hu oldalán digitális formában már megvásárolható, fizikai kiadvány pedig februárban lesz belőle):

eszter hét remény v2.2.jpgEredetileg Hit, Remény, Szeretet lett volna a lemez címe, utalva arra, hogy elegem lett a rohanásból, kiegyensúlyozott lett az életem és a dalaimmal egyfajta szeretet-segítséget szeretnék nyújtani, és aztán eszünkbe jutott, hogy a remix-anyagot nem számítva ez lesz a hetedik lemezem és hét éve jelent meg az első, így adta magát a módosított Hét Remény, Szeretet cím, mert a hét dallal elsősorban reményt és szeretet szeretnék közvetíteni.

A Boldogtalan boldogról pedig ezt mondja az énekesnő:

A Boldogtalan boldog eredetileg kilógott a lemez anyagról, de Kirschner Péter (aki a lemezt hangszerelte és maszterelte) ezt is megfejtette, mi tagadás, annyira, hogy most ez a kedvencem a lemezről. Egy nagyon jó barátom szerepel még a dalban rajtam kívül: Zsámán Attila sámándobos-énekes. A szövegbe vegyítettem egy kis archaikus hangulatot, mert ez a világ is közel áll hozzám és persze megbújik a dalban némi pajzánság is, hogy ne hazudtoljam meg önmagam.

Az album februári megjelentetése után az énekesnő egy beates megszólalású és felállású, négytagú zenekarral tervezi a lemezbemutató koncertet, valamikor májusban.

A Boldogtalan boldog az alábbi lejátszón hallgatható végig:

A lemez beharangozó klipes dala, az Elhajolt:


Szintén szerepel a Hét Remény, Szereteten a Múltidő szimfonikus változata, melyet a Szűkített Quartett hangszerelt:

https://recorder.blog.hu/2013/01/16/takats_eszter_boldogtalan_boldog_dalpremier
Takáts Eszter: Boldogtalan boldog (dalpremier)
süti beállítások módosítása