Rockoljon a füled! - fejhallgatók a Motörheadtől

2013.01.11. 16:21, Frontrecorder

headphoneslemmy.jpg

Igaz, Európában már tavaly ősz óta kapható, a világsajtó viszont csak most, az éppen véget ért 2013-as CES elektronikai szakkiállításon tartott amerikai bemutatója kapcsán csapott le a Motörhead zenekar nevével fémjelzett fülesekre, amelyeknek mi más is lehetne a neve, mint Motörheadphones.

motorheadphones.jpg"Ha túl hangos, akkor túl öreg vagy!" - tartja a veterán brit kemény rock zenekar mottója, és ez vezérelte a nevükkel brandelt fejhallgatócsalád kifejlesztését is. No meg az, hogy kifejezetten a rockerek igényeihez és füléhez igazodva betöltsenek egy eddig tátongó piaci rést: a motörfejhallgatók a manapság a prémiumkategóriás mezőnyben legnépszerűbbnek számító Beats by Dre basszus-hangsúlya ellentéteként a közép és magas hangtartományokat emelik ki, hogy a gitárok is tisztán, a lehető legélesebben szóljanak. De persze a mélyek sem kímélik a dobhártyákat és úgy általában, a gyártó azt ígéri, ezek a fülesek mindennél hangosabban adják vissza a zenét.

A DIZÁJNER FÜLESEK PIACÁRÓL KEREKÍTETT KÖRKÉPÜNK ITT.

 

A rockos megszólalású és fémalkatrészei révén szó szerint nagyon metál fejhallgatócsalád - amely hat fülbe dugható és három fejre rakható darabból áll - a Motörhead konkrét útmutatásai alapján született. A CES keretében rendezett bemutatón erről Lemmy, a zenekar vezére azt mondta, azzal fenyítették be a fejlesztőket, kinyírják őket, ha nem sikerül pontosan megvalósítani az ő elképzeléseiket. "Nagyon remélem, hogy sikerült nekik, mert embert ölni gáz" - tett slusszpoént a vicces kijelentése végére a világ legismertebb arcbibircsók-tulajdonosa. 

Az 50-60 illetve 100-130 dollárért kínált fejhallgatók amúgy Motörhed dal- és albumcímekről kapták fantázianevüket (Bomber, Iron Fist, MotörizerOverkillTrigger), okostelefonhoz is csatlakoznak, némelyik típushoz pedig szintén egyedi fejlesztésű mikrofonos távirányító jár tartozékként.

A fülesek bővebb specifikációit elolvashatjuk a Motörheadphones szájtján, amelynek legszórakoztatóbb része a fejhallgatókkal pózoló veterán rockerek fotógalériája.

Ez pedig a Motörheadphones imázsfilmje:

https://recorder.blog.hu/2013/01/11/rockoljon_a_fuled_fejhallgatok_motorhead
Rockoljon a füled! - fejhallgatók a Motörheadtől
süti beállítások módosítása