Újabb nemzetközi digitális zenei szolgáltató Magyarországon - itt a rara.com

2012.12.23. 18:01, BizRecorder

rara.jpg

December huszadikától, öt másik közép-kelet-európai ország mellett, hazánkban is elérhető az Omnifone cég legújabb és egyben leginnovatívabb fejlesztése, a rara.com. A zenei streamingszolgáltató, amelynek adatbázisa megközelíti a 20 millió dalt, az ünnepek alatt karácsonyi zenéket sugároz majd webes és mobil felületeken, az új felhasználók számára pedig hét napig ingyenesen elérhető lesz.

A B2B szolgáltatói piacon közel tíz éve jelenlevő brit Omnifone által tavaly decemberben elindított rara.com egy klasszikus streamingszolgáltatás, amely licenszpartnerei között tudhatja például a PIAS-t, Európa egyik legnagyobb zenei forgalmazóját, a repertoárjában pedig 18 millió dal szerepel. Nincsen ingyenes része, azonban három hónapig kedvezményes áron vehető igénybe, a csak online elérést biztosító előfizetési csomag pedig a többi szolgáltatóhoz hasonlóan itt is kedvezményes áron rendelhető meg.

A rara.com a most bevezetett magyarországi szolgáltatását - amely helyi és nemzetközi zenei katalógus mellett hazai szakértők által összeállított zenei listákat is ígér -  január 31-ig akciós áron nyújtja: egy hétig ingyenesen, utána három hónapig havi 263 forintos áron, majd a csak PC-t tartalmazó csomag havi 1265 forintba, a PC+mobil csomag pedig 2650 forintba fog kerülni.

A rara.com itthoni elindulásával négyre emelkedik a - több éves kényszerű hibernáció után tavaly decemberben, a Zenecenter indulásával újjáéledt - magyar streamingpiacon elérhető megoldások száma. A három szolgáltatás árainak összehasonlítását lásd alább:

Deezer Muzzia Rara Zenecenter
ingyenes időszak 15 nap 30 nap 1 hét 30 nap
havidíj PC 925 Ft 1250 Ft 1325 FT 305 Ft
havidíj PC+mobil 1721 Ft 1250 Ft 2650 Ft 305 Ft

A DEEZEREN MOST HAVI KÉT ÓRÁNYI ZENÉT HALLGATHATUNK INGYEN.

Mint látható, a többi, telekommunikációs céggel stratégiai megállapodást kötött szereplővel szemben operátorfüggetlen rara.com a bevezető kampány elemeit leszámítva a legdrágább a mezőnyében, ami erőteljesen megnehezíti a helyzetét egy olyan piacon, amelyen a különböző típusú legális zenei szolgáltatások elfogadottsága még nagyon alacsony. A piaci esélyeit leszámítva a rara.com itthoni megjelenése üdvözlendő, hiszen egyrészt növeli a hazai zenekedvelők választási lehetőségei, másrészt hozzájárul ahhoz, hogy a kicsiny magyar zenei piac elérhesse a nemzetközileg is érzékelhető szintet, egyúttal tovább vonzza az újabb és újabb nemzetközi szolgáltatásokat.

Pléh Dániel

Címkék: rara
https://recorder.blog.hu/2012/12/23/ujabb_szereplo_a_magyar_zenei_piacon-_rara_com_673
Újabb nemzetközi digitális zenei szolgáltató Magyarországon - itt a rara.com
süti beállítások módosítása