Giorgio Moroder felszökött a SoundCloudra, és ritkaságokat is mutogat

2012.10.21. 08:30, recordernews

giorgioooo.jpg

Felvillanyozó hír: a diszkószuperfegyver I Feel Love hömpölygő zenei alapját a világnak átnyújtó szuperproducer, generációk felnevelője és inspirálója, a hajdani Legpornósabb Bajusz címéért síkra szálló (de helyette csak sovány Oscarokat és Grammyket hazahordó), ma már 72 éves Giorgio Moroder néhány napja megkezdte akcióját a SoundCloudon – vagyis accountot nyitott, de nem csak egyet, hanem rögtön egy másikat is, eszméletlenül busás életművét tekintve azonban nem lepődnénk meg azon sem, ha nem állna meg ennyinél.

Ami a leggyönyörűbb az egészben, csak hogy feldobjuk a hosszúhétvégét: Giorgio a klasszikus darabokon túl ritkaságokat is felszúrt a zenemegosztóra. Itt van például a karrierjének elején, 1966-ban elkövetett Stop! című beatzenéjének német verziója, őrület:

Vagy az 1978-ban íródott zseniális Midnight Express-filmzene, a Chase "alternate" verziója, aminek mintha kicsit elborította volna a végét:

Moroder egy ideje pedzegeti, hogy újból felveszi az elejtett szálat, ami az aktív zenélést illeti: már azt is lenyilatkozta az év első felében, hogy szeretne egy énekesnővel együttműködni, amiben egyébként is van gyakorlata. "Rihanna lenne az elsőszámú választottam, de Nicki Minaj is remek lenne, ezek a lányok vannak a listám tetején, akikkel szívesen dolgoznék együtt" - mondta a legendás olasz. Megvárjuk. Meglátjuk.

https://recorder.blog.hu/2012/10/21/giorgio_moroder_felszokott_a_soundcloudra
Giorgio Moroder felszökött a SoundCloudra, és ritkaságokat is mutogat
süti beállítások módosítása