Feltörekvő kísérletezők ma este a Toldiban

2012.10.08. 12:49, recordernews

A Designer Drums szervezői az egy héttel ezelőtti, egyszerre szeretett és vitatott XXYYXX és Giraffage-estet követően újabb naprakész előadókat cibálnak el Budapestre, ami becsülendő dolog, mert nem mondhatjuk, hogy ilyesmiből nem szenvedünk hiányt. Alapos részletek a tovább gomb mögött.

bigspidercartrain.jpg

Egyikük a 2007-ben egy seattle-i hálószoba-projektként induló Big Spider’s Back, akire két évvel később figyeltek fel az irányadó blogok, amikor is megjelent a Warped című minialbum, rajta a rögtön blogslágerré, vagy talán inkább mikrohimnusszá váló Perfect Machine-nel. A BSB zajszűrőkkel felsértett szintijeinek és pszichedelikus rejtélyességének köszönhetően tűnt ki a végtelen sok napos időre optimalizált chillwave-projekt közül. A hosszas várakozás után tavaly megjelent első nagylemez magabiztosabb, letisztultabb dalai az Animal Collective furán idilli világa felé veszik az irányt.

Cars & Trains fedőnév alatt alkotó portlandi, multiinstrumentalista zenész, Tom Filepp finom elektronikával megcsavart folkos szerzeményei olyanok, mint amikor régi dobozokból veszünk elő apró szuveníreket, amelyek az emlékezet segítségével lassan hatalmas távolságokat hidalnak át. Az asztallapon ütött, beloopolt, el-eltévedő ütemek, fióknyikorgások, a csilingelő dallamok, és a finom, de néha felfeslő vonósok a modern technikák segítségével tulajdonképpen a nosztalgiát eliminálva, a múltat a jelenbe helyezve teszi azzal egyenlővé. A budapesti koncert az ősszel megjelenő, a korábbi dalok csapásvonalán megmaradó We Are All Fire című lemez európai turnéjának utolsó állomása lesz.

A szervezők tájékoztatása szerint a kezdés valamivel este fél 11 után várható a Toldi moziban. Facebook-event itt található, mi meg mutatunk két dalt is a fellépőktől.

https://recorder.blog.hu/2012/10/08/feltorekvo_kiserletezok_ma_este_a_toldiban
Feltörekvő kísérletezők ma este a Toldiban
süti beállítások módosítása