Feltámad a Myspace, és jobb lesz, mint valaha?

2012.09.25. 16:07, recordernews

Emlékszünk még a kétezres évek közepére, amikor egy feltörekvő előadó előtt nem állt más járható út, mint a Myspace? A zenészek szaknévsorából aki kimaradt, lemaradt, és ennek megfelelően ott is volt mindenki, major kiadók pénzmágneseitől egészen a rajongóbázis-építéssel lelkesen próbálkozó amatőrökig. 2008 áprilisában aztán a Facebook beelőzte a Myspace-t, ami ezt követően jól le is blokkolt, és valaha volt bombasztikus sikersztorijával együtt lassan lecsúszott a lejtőn (csak egy adat a sok közül: tavaly volt olyan hónap, hogy tízmillió júzerrel csappant meg a látogatottság).

Időközben próbálkoztak kisebb és nagyobb ráncfelvarással a dizájnon, végül más kiutat nem látva nevetséges aprópénzért eladták az egész site-ot, ami jól jelzi, hogy könyörtelenül leírta őket az internet népe. Tegnap azonban egy új oldalon izgalmas reménysugárt csillantott meg a Myspace azzal a kommentárral, hogy "teljesen az elejéről" építik újra a szebb napokat látott oldalt.

Videót is közzétettek a derült égből érkező hírhez, lehet meglepődni:

Akárhogy nézzük, amit ebben a videóban látunk, az több, mint ígéretes: a Myspace (jobban mondva az azt felvásároló Specific Media és Justin Timberlake, bizony ám) nem csak a kukába dobta a régi, avíttas, portálszerű oldalstruktúrát, de teljesen korszerű fícsörökkel rakta tele, minderre pedig ráhúzott egy ízléses dizájnt – persze jócskán átmentve pár ötletet a borzasztóan sikeres, mindössze két éve működő közösségi oldaltól, a Pinteresttől.

Például így fog kinézni egy profiloldal:

myspace01.jpg

Első ránézésre olyan príma közösségi funkciók is szerepet kapnak, mint az éppen nagyon menő ("high rotation") zenék felfedezése, az intuitív kereső, vagy az, hogy zenészként akár egy térképen is megjeleníthetjük, honnan jön a legtöbb, dalainkat meghallgató felhasználó. Ja, és ráadásul Facebook vagy Twitter-fiókunkkal is regisztrálhatunk majd. Ahhoz azonban, hogy ez valósággá váljon, itt kell e-mail címünkkel regisztrálni a későbbi meghívóért.

Hogy van-e annyi az új szájtban, hogy az embereket visszacsábítsa a Facebook-SoundCloud-Bandcamp tengelyről (és egyáltalán, nem koptatták-e már el annyira a MySpace nevet, hogy az visszatartó erő legyen), az még a jövő nagy kérdésre.

https://recorder.blog.hu/2012/09/25/feltamad_a_myspace_es_jobb_lesz_mint_valaha
Feltámad a Myspace, és jobb lesz, mint valaha?
süti beállítások módosítása