Az Apple lenyomná a Pandorát és a Spotify-t?

2012.09.07. 15:09, recordernews

Úgy tudja a Wall Street Journal, hogy az Apple erősen fontolgatja a zenestream-piacra való belépést. Informátoruk szerint az almás óriás ezt egy olyan szolgáltatással tenné, ami hasonlít a Pandora elképesztően népszerű koncepciójához, vagyis a zenehallgató által választott kedvenc számhoz további, hasonló(nak vélt) számokat rendel, a zenei jellegzetességeket figyelembe véve. Az Apple rendszere állítólag ingyenes lenne, de reklámokat szőnének bele.

applemusic.jpg

Ha ez ténylegesen megvalósul (és a találgatások arra is utalnak, hogy a szeptember 12-i nagy Apple-bejelentés  ami valószínűsíthetően az új iPhone lesz  előtt pontot akarnak tenni a kérdésre, hogy egy füst alatt ezt is bejelenthessék), az radikális elmozdulás lenne a letöltögetős iTunes-módi felől.

HOGYAN TALÁLKOZIK A ZENEI ÍZLÉS ÉS A TECHNOLÓGIA? ÍRÁSUNKBÓL MEGTUDHATOD.

A döntés megalapozottságát azonban nem vonhatjuk kétségbe: egy, a Nielsen által nemrég közölt felmérés szerint ugyanis az USÁban több felnőtt nyúl a Pandorához, ha zenét akar hallgatni, mint az iTunes-hoz. Előbbinek közel 55 millió aktív felhasználója van, utóbbinak pedig a júniusi Apple-jelentés szerint 400 millió fiókja – mégis, az eMarketer előrejelzései szerint 2012-ben a Pandora 226,4 millió dolláros nyereségre számíthat reklámból, míg a cupertinói cég "csak" 75,1 millióra az iAd hirdetési rendszerből.

MI A HELYZET A MÁSIK NAGY STREAM-ÓRIÁS, A SPOTIFY JÖVŐJÉVEL? OLVASD EL ITT!

Címkék: apple pandora spotify
https://recorder.blog.hu/2012/09/07/az_apple_lenyomna_a_pandorat_es_a_spotify-t
Az Apple lenyomná a Pandorát és a Spotify-t?
süti beállítások módosítása