The Poster Boy: Melody + Only A Test + It's Over (feat. Viki Singh) – dalpremierek a CD-kiadásról!

2012.06.21. 13:55, -recorder-

posterboy2b.jpgPoster Boy együttest 2011-ben alapította két gitáros-énekes-frontember, Poniklo Imre (Amber Smith) és Mayer R. Noel (The Walrus), a basszista Fülöp Bence (Kamikaze Scotsmen) és az amerikai dobos, Michael Zwecker (aki korábban a Kispál és a Borzban és a Bastiaanban is játszott). Az indie helyett inkább a régivágású klasszikus rock étoszához igazodó (de a soul pop felé nyitott) kvartett tavaly decemberben a Recorderen tartotta első két dalának premierjét (Pale Blue Eyes, It's Over), majd februárban már a teljes nyolcszámos minialbumukat is közzétehettük (Things We Had Time For), most pedig azt a három új felvételt is bemutatjuk, amivel kiegészülve az eddig csak digitális formátumban elérhető remek lemezanyag júliusban végre fizikai kiadásban is megjelenik a berlini Firestation Records és a barcelonai Bell Boy Productions gondozásában. A Melody címet kapó kilencszámos CD-re a februári minialbumról átvett hat dal mellé egy hetediknek az új változata (az It's Over az indiai származású Viki Singh énekével) és két új szerzemény (az Only A Test és a címadó Melody) kerül – és ez a három új felvétel már a fizikai megjelenés előtt meghallgatható itt Recorderen, sőt a Zene Ünnepe alkalmából a mai napon ingyenesen le is tölthető!

A dalokról a szövegíró dobos, Mike Zwecker mesélt:

posterboy-melody2a.jpgMelody
„Sosem voltam kemény fickó a nőkkel. Barátságos, megértő típus voltam, aki gondolta, úgy kaphatja meg a lányokat, ha kedves velük és megpróbálja megérteni őket. Természetesen bárki tudja, akinek van e téren tapasztalata, hogy a dolgok nem így működnek. A Melody című dalban egy olyan fiúval találkozunk, aki egy régi szerelmét egy jóképű és kemény fickó kinézetű egy francia férfi karjában látja viszont. A fickónak még egy tetoválása is van Melody Nelson felirattal, ami ugye a francia botrányhős/sármőr/dalszerző-énekes Serge Gainsbourg leghíresebb albumának címe. A dalt éneklő fiú annyira tájékozatlan a szerelemben és kultúrában, hogy nem is tud semmit Serge Gainsbourg-ról, Jane Birkinről, Melody Nelsonról és efféle cool dolgokról. Ő csak egy kedves fiú, akinek nincsenek tetoválásai, és nem is kapja meg a lányokat."

Only A Test
Egy egyszerű dal a múló ifjúságról. Amikor a szöveget írtam, egy középkorú nő járt a fejemben, aki fiatalabb éveiben nagy élvezettel csábítgatta a férfiakat, például létrára mászott előttük, hogy azok megbámulhassák a fenekét. Most már öregebb, már senkitől nem kap vágyakozó pillantásokat, és nagyon hiányzik neki az izgalom, hogy mutogathassa már hervadó bájait. A munkahelyéül szolgáló irodaépület előtt áll, cigarettázik. és hogy fel ne robbanjon, azt ismételgeti magában, hogy „ez csak egy teszt, ez csak egy teszt..." Számomra a dal csúcspontja  a közepén Noel ordítása. Ha híresebb zenekar lennénk, ez könnyen bekerülhetne a Nagy Rock Ordítások könyvébe, rögtön Roger Daltrey Won't Get Fooled Againben nyújtott produkciója mögé. Nagyon szeretem a dal intróját is, ami a Peter Sellers-filmek zenéjének finom modorában szólal meg a billentyűs Derecskei Zsoltnak köszönhetően."

posterboy-green2.jpgIt's Over (feat. Viki Singh)
Úgy döntöttünk, hogy az It's Overből csinálunk egy női verziót Viki Singh közreműködésével, egyrészt mert lenyűgöző énekesnő, másrészt pedig azért, mert a dalszöveg is inkább feminin jellegű. Az eredeti verziót a Things We Had Time For album fiú főhőse énekli, boldogan, abban a tudatban, hogy az érzelmi problémái meg fognak oldódni egy szerető barátnő oldalán. Ez a fiú afféle érzelmes típus, ha úgy tetszik. Persze sokaknak kényelmetlen hallani, ha egy férfi ennyire kimutatja az érzelmeit, szóval most egy nővel énekeltettük el ugynanezt. És azt se felejtsük el, a háttérvokálokat is Viki énekli egy barátnője, Farkas Zsófi társaságában."


a három új Poster Boy-felvétel itt hallható – és a mai napon le is tölthető:

egy kis segítség az mai ingyenes letöltéshez:

poster-download.jpg-

az album CD-kiadásának borítója és dallistája:

posterboy-melody.jpgThe Poster Boy: Melody (2012)


1. Melody
2. Pale Blue Eyes
3. Portland Head Light
4. Traction
5. It's Over
6. Once
7. Only A Test
8. Diffraction
9. It's Over (feat. Viki Singh)

 

http://www.theposterboy.hu
http://facebook.com/theposterboy 

lejegyezte: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/06/21/the_poster_boy_melody_only_a_test_dalpremierek
The Poster Boy: Melody + Only A Test + It's Over (feat. Viki Singh) – dalpremierek a CD-kiadásról!
süti beállítások módosítása