Paul Weller: Birthday + Fiona Apple: Let Me Roll It (feldolgozások a 70 éves Paul McCartney-nak)

2012.06.18. 16:28, -recorder-

mccartney-weller1.jpgA Beatles legendás basszusgitáros-énekese és egyik fő szerzője, a szólóban is nagyszerű életművet építő Paul McCartney a mai napon ünnepli 70. születésnapját, és ez alkalomból, a brit rocktörténet második leghíresebb Paulja, az 54 éves Paul Weller egy stílszerű ajándékkal tiszteleg előtte: az annak idején McCartney által írt és énekelt Birthday című Beatles-rockdal dögös feldolgozásával, amit hivatalosan csak egy napig lehet letölteni, és a digital single bevételei is jótékony célra, a hárborús zónákban élő gyermekeket segítő War Child alapítvány számlájára mennek. Weller a War Child 1995-ös segélylemezére, a sztárparádés Help albumra is rögzített már egy Beatles-feldolgozást (Come Together), ráadásul azt épp Paul  McCartney (és az Oasis-főnök Noel Gallagher) társaságában tette, így azt a közös számot is megmutatjuk az itt hallható születésnapi felvétel után.

 

a Come Together a Smokin' Mojo Filters (Paul Weller, Paul McCartney & Noel Gallagher) 1995-ös elődásában:


a 70 éves McCartney előtti tisztelgésként a Recorder a nagyszerű zenész leginkább alulértékelt periódusából szedett elő egy klasszikus felvételt: a hetvenes évekbeli zenekara, a Wings együttes élén 1976-ban felvett Wings Over America koncertlemez és Rockshow koncertfilm nyitányát, a Venus And Mars, Rock Show és Jet című dalokból összeállított briliáns medley-t, melyben korabeli virtuóz szólógitárosa, a fiatalon elhunyt Jimmy McCulloch (1953–1979) is látható és hallható!

http://www.paulmccartney.com
http://www.paulweller.com 

összeállította: Déri Zsolt

FRISSÍTÉS: McCartney születésnapjának estéjén Fiona Apple is egy épp egy Wings-dal (az 1973-as Let Me Roll It) feldolgozását adta elő Jimmy Fallon műsorában, a Roots kíséretében, a műsorvezető háttérvokáljával! 

FRISSÍTÉS 2: június 18-án este a London Palladiumban adott szólókoncertjén a Soundgarden gitáros-énekese, Chris Cornell is tisztelgett a születésnapos McCartney előtt egy feldolgozással, az A Day In The Life című 1967-es Beatles-klasszikus ihletett előadásával!


KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Tisztelgés a 70 éves Brian Wilson előtt

https://recorder.blog.hu/2012/06/18/paul_weller_egy_beatles-feldolgozassal_koszonti_a_70_eves_paul_mccartney-t
Paul Weller: Birthday + Fiona Apple: Let Me Roll It (feldolgozások a 70 éves Paul McCartney-nak)
süti beállítások módosítása