Exit Fesztivál Warm-up Party Budapesten

2012.06.06. 10:30, Recorder.hu

Fogasház, 2012. június 9.

(X) Újvidék Budapestre költözik egy estére! A többek között a Duran Duran, Erykah Badu, a Guns N' Roses, a New Order és Plan B nevével fémjelzett, július közepén Szerbiában sorra kerülő Exit Fesztivál ingyenes bemelegítő promópartit tart a magyar fővárosban. A szombati eseményen két szerb és három magyar dj erősíti az országok közötti kulturális kapcsolatokat: a határon túlról Dee Face és Roy Fokker, míg a hazai oldalról Gensi, Nesta és a Neo-ból ismert Kőváry Péter, alias Kovary áll a lemezjátszók mögé. A ’99 óta zenélő Dee Face Újvidék leghíresebb dj-je, olyan nevekkel játszott már együtt korábban, mint Sven Vath, John Digweed és Tiga. A Roy Fokker alteregó mögött nem más, mint az a Bojan Čizmić áll, aki Szerbia elsőszámú drum&bass dj-je Cell D-ként. Azokon az estéken, amikor a Roy Fokker címkét használja, kedvenc house és garage darabjait mixeli.

 

Az Exit Promo Party-n a fesztivál zenei világát bemutató szettek mellett többféle nyereményjáték keretében VIP-bérlet és napi fesztiváljegyek, valamint Exit ajándéktárgyak kerülnek kiosztásra. A megjelent vendégek kóstolót kapnak a szerb nép nagy becsben tartott italából, a rakijából.

Az Exit Festival Promo Party Facebook-eseményoldala:

http://www.facebook.com/events/398648496847503

A budapesti eseményeken túl az Exit az újvidékiekkel kapcsolatban is újdonságokkal szolgál. A legendás helyi zenész, Mitar Subotić Suba emléke előtt tisztelgő Suba Stage idén is több előremutató elektronikus zenei formációnak ad teret a pénteki napon. A DJ Broadcast nevű holland magazinnal közösen hozza Szerbiába az Exit a BOEMKLATSCH RECORDS Equalizer show-ját. A műsor egyediségét 12 db, egyenként három méteres projector oszlop adja, amelyen egyedülálló videomapping műsor kíséri a szép számmal érkező kiadó dj-k szettjeit. Bart B More, Mike Mago, NAT 89, TWR72, Rip Tide, Pretty Young Trouble, Boemklatsch and Baskerville.

Szombaton az orosz underground hangzásé lesz a főszerep a Suba Stage-en. Elsőként Trud, az újhullámos orosz indie egyik élharcosa érkezik, akit a szentpétervári Elektrana Monsterz garage banda követ. Nem ér azonban itt véget az orosz területfoglalás: a saját hangzásukat cosmo-dance-ként meghatározó Stoned Boys, a fiatal krasnodari dj tehetség Ishome, illetve a veterán Mark Schedrin és Leonid Lipelis párosa is Újvidékre látogat. Vasárnap a dubstepé a főszerep: The Middle Beast, TM, és Playground Syndicate a Suba Stage-en.

Direkt a végére hagytuk a számunkra legfontosabbat: a csütörtöki lineupot a magyar Volkova Sisters nyitja! A ’80-as évek sötét és titokzatos hangulatát modern köntösbe ültető zenekar Újvidéken mutatja meg, milyen a fülbemászó női vokálokkal operáló magyar alternative muzsika. A Volkova Sisters fellépését a madridi electro fenomén Zombie Kids, a szintén spanyol Carlos Saez, valamint a belgrádi éjszakai élet egyik kiemelkedő buliszervező csapata, a Banda Panda követi.

Exit Festival Hungary a Facebookon:

http://www.facebook.com/exithun

 

https://recorder.blog.hu/2012/06/06/exit_fesztival_warm_up_party_budapesten
Exit Fesztivál Warm-up Party Budapesten
süti beállítások módosítása