Edward Sharpe & The Magnetic Zeros: Here – a teljes album! + Man On Fire (videoklip)

2012.06.06. 20:40, -recorder-

Az Edward Sharpe & The Magentic Zeros kollektívától bemutattuk már a Mother című dalt és klipet (a sztárparádés Every Mother Counts válogatáslemezről), illetve a Flaming Lipsszel közös számukat (Helping The Retarded To Find God) és közös fellépéseket (egy hollywoodi temetőben és a Hangout fesztiválon), szóval épp ideje már szentelni egy külön cikket e fura Los Angeles-i kompániának – és remek új albumának, Here-nek.

Ehhez azonban először vissza kell mennünk pár évet, az Ima Robot nevű dance-punk formációhoz, mely a kétezres évek elején nagykiadós szerződést és kisebb sikereket mondhatott magáénak (a legutóbbi lemeze 2010-ben jelent meg Another Man’s Treasure címmel), ám az 1978-as születésű frontember Alex Ebert az évtized végére már úgy érezte, ideje búcsút intenie a nagyvárosi éjszakák és a drogok addiktív kombinációjának, ezért a barátnőjével való szakítása után elköltözött otthonról, majd különböző rehabilitációs intézetekben igyekezett megszabadulni démonaitól. Ebben segítségére volt Edward Sharpe nevű alteregója, soha el nem készült regényének főhőse, aki bűneinket megváltani szállt le közénk, ám a szerelem mindig eltéríti feladatától. Így ismerte meg Sharpe – azaz Ebert – 2009-ben Jade Castrinos énekesnőt is, aki hamarosan a fiktív figura kísérőzenekarának tagja lett, az Edward Sharpe And The Magnetic Zeros pedig még abban az évben előállt egy EP-vel (Here Comes) és egy bemutatkozó nagylemezzel (Up From Below). Az Ebert és Castrinos pajkos duettezésére épülő, country beütésű bájos popdalok azonnal utat találtak a közönséghez, a Home című szám pedig a slágerlisták mellett számtalan tévésorozatban is felbukkant. Ebert ezután – és az említett 2010-es Ima Robot-anyag után – 2011-ben Alexandercímmel egy felejthető szólólemezt is megjelentetett, melynek kapcsolódó turnéján már ugyanazok a zenészek kísérték, akik a napokban megjelent második Magnetic Zeros-albumon is szerepelnek. A Here című új lemez elődjéhez képest visszafogottabb, csendesebb hangszerelésű, üzenetében viszont eltökélt: Sharpe messianisztikus énje végig ott lebeg az akusztikus hangszerekre épülő, néhol a gospellel kacékodó, istenes Americana dalok fölött. A mindössze 38 perces album most teljes egészében meghallgatható a Recorderen, sőt utána a Man On Fire című kislemezdal tánccsoportokkal forgatott klipjét is közreadjuk pár friss tévéfellépés társaságában.

 

a Man On Fire című kislemezdal vadonatúj klipje...

...a dal mai napon megjelent remek Little Daylight Remixe...

...és élő előadása Jimmy Kimmel tegnapi műsorában, a That's What's Up című számmal együtt:


ráadásként itt a Home című 2010-es sláger is a klipjével:

http://edwardsharpeandthemagneticzeros.com

összeállította: Szabó Bendedek


FRISSÍTÉS:
cikkük felkerülésének másnapján a Man On Fire fenti Little Daylight Remixe letölthető verzióban is megjelent a zenekar SoundCloud-oldalán!

http://soundcloud.com/edward-sharpe-mag-zeros/man-on-fire-little-daylight/download

https://recorder.blog.hu/2012/06/06/edward_sharpe_and_the_magnetic_zeros_here_a_teljes_album
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros: Here – a teljes album! + Man On Fire (videoklip)
süti beállítások módosítása